Stiri Celebrități Totul despre Vasile Bănescu: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Vasile Bănescu: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Vasile Bănescu: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Vasile Bănescu este una dintre cele mai impotante figuri din Biserica Română Ortodoxă (BOR), având rolul de a dezbate subiectele de interes din acest domeniu. S-a făcut remarcat în mass media oferind informații și explicații cu privire la problemele religioase și sociale. Deși deține o funție importantă, acesta a decis să își ascundă toate datele biografice despre el, în presă neaparând nici un fel de detaliu legat de vârsta sau studiile sale.

De-a lungul timpului, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Creștine a fost implicat în câteva conflicte, în special datorită faptului că acesta s-ar fi căsătorit pentru a doua oară.

Vasile Bănescu a ajuns în atenția presei, prin conflictul deschis pe care l-a avut cu ÎPS Teodosie. Acesta a fost acuzat de faptul că a încălcat o regulă extrem de importantă a Bisericii Ortodoxe Creștine, după ce a decis să se căsătorească pentru a doua oară. În prezent acesta formează un cuplu cu Cristina Bănescu, fiica lui Silviu Curticeanu, un cunoscut om în lumea politică din România, care în prezent are vârsta de 90 de ani, fiind în trecut jurist, om de politică în comunism și memorialist.

Scandalul dintre Vasile Bănescu și ÎPS Teodosie a început după ce acesta a venit cu propunerea ca Pasțele catolicilor și Paștele ortodocșilor să fie sărbătorite la aceeași dată. Această propunere l-a enervat la culme pe Arhiepiscopul Tomisului, motivând că purtătorul de cuvânt al Bisericii Creștine Ortodoxe vorbește împotriva Bisericii.

ÎPS Teodosie a declarat și faptul că Vasile Bănescu are nevoie de rugăciune pentru faptul că s-a recăsătorit, după ce a divorțat de prima sa soție. Se zvonește că ar fi divorțat de prima soție, deși aceasta ar fi suferit de o boală incurabilă. Invitat într-o emisiune, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortoxe Creștine, a declarat că a rămas marcat de o carte citită numită Partea Diavolului, scrisă de renumitul scriitor elvețian care este recunoscut pentru contribuțiile sale în lumea filisofiei, Denis de Rougemont.

Acesta a precizat și faptul că este extrem de important să citești, încurajând toți credincioșii sa o lectureze, deoarece este considerată o operă de artă care ar putea să deschidă mintea credincioșilor.

„Să citim, să recitim această carte, sper să se mai găsească. Este o carte în care autorul pornește de la un gând al marelui poet Baudelaire: cea mai rafinată strategie a diavolului este să te facă să crezi că el nu există și atunci el are câmp deschis de acțiune asupra ta. Omul de azi, omul modern, zâmbește ironic dacă îi vorbești despre Diavol. Diavolul există, iar strategia lui i-a reușit, se pare, în legătură cu foarte mulți care nu mai cred în existența lui. Partea Diavolului este una care nu trebuie neglijată, este reală și este prezentă în viața noastră. Este o carte pe care o recomand”, a spus Vasile Bănescu. …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 247 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7