Stiri Celebrități Totul despre Sanda Ladoși: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Sanda Ladoși: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Sanda Ladoși: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Sanda Ladoşi, născută la Târgu Mureș pe 2 ianuarie 1970, în prezent în vârstă de 53 de ani, este o cunoscută cântăreață românească.

Carieră

La vârsta de doar 7 ani, și-a început cariera muzicală devenind solistă în corul școlii. De la vârsta de 10 ani, a început studiul chitarei și pianului, obținând premiul I la Festivalul „Cântarea României”.

Adolescența sa a fost plină de activități în domeniul muzicii, combinând studiile muzicale, pedagogia și canto-ul, participând la turnee naționale și cântând în deschiderea unor mari personalități ale industriei muzicale românești.

În 1987, a concurat la evenimentul "Steaua fără nume".

În 1988, a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare la Festivalul Mamaia. Un an mai târziu, s-a prezentat din nou la același festival cu un recital. Primul ei duet, "Așa e moda", o piesă compusă de Cătălin Tîrcolea, a fost interpretat împreună cu Aurelian Temișan.

Albumul său de debut, "Când vine seara", a fost lansat în 1993, urmat de al doilea album, "Între noi mai e un pas", un an mai târziu. Șase piese de pe acest album au fost interpretate în duet cu regretatul actor Ștefan Iordache. În această formulă, Sanda Ladoși a obținut locul II la Festivalul Mamaia '94 și locul III în '95 la secțiunea de creație a aceluiași concurs, cu piesa "Eu vreau să-ți spun că te ador".

În 1999, a obținut locul III la Festivalul Mamaia, secțiunea compoziție, cu o melodie compusă de Dan Iagnov și a finalizat albumul "Mi-e dor". Pentru acest album, a lucrat timp de doi ani împreună cu compozitorul Eugen Mihăescu. Acest album cuprinde un remix al hitului "Mi-e dor să te văd" și un cover al melodiei "Clipe ce dor", cântată inițial de Mihaela Runceanu.

În 2001, a efectuat un turneu în SUA şi a lansat videoclipul ''O noapte cu tine'', iar în 2004 a câştigat selecţia naţională pentru concursul Eurovision, desfăşurat la Istanbul, cu piesa ''I Admit''.

În anul 2006, a fost lansat albumul ''Khalini''. Sanda Ladoşi a avut duete cu multe nume celebre din industria muzicală, fiind mulți compozitorii care i-au încredinţat piese spre interpretare - Marcel Dragomir, Adrian Ordean, Ionel Tudor, Mihai Constantinescu, Alexandru Simu, George Popa, Ovidiu Komornyik, Dan Iagnov, cu acesta din urmă având cea mai lungă colaborare - 11 ani şi peste 50 de melodii.

În 2007, s-a născut primul copil al Sandei, Bogdan, iar după aproximativ doi ani, s-a născut fiica artistei, Ioana. După ce a devenit mamă, Sanda a luat o pauză în apariţiile publice, muzica trecând pe planul al doilea în priorităţile sale, însă când copiii au mai crescut, a revenit pe scenă şi în studio, colaborând cu Ovidiu Komorniyk.

În ultimii ani, a apărut şi pe scena Teatrului de Revistă ''Constantin Tănase'', fiind invitată în spectacole. Din 2017 este director adjunct responsabil cu domeniul artistic la Circul Metropolitan.

Avere

Veniturile anuale ale Sandei Ladoşi din activitățile de la circ și din drepturile conexe se ridică la 84.261 lei, împreună cu 41.800 lei din drepturi conexe, plus un salariu de 12.064 lei de la UNART.

Așadar, totalul veniturilor săi ajunge la 138.125 lei, adică aproximativ 11.510 lei lunar. Potrivit declarației de avere, deține 35.000 de euro, 80.000 de lei în conturi bancare și o colecție valoroasă de bijuterii în valoare de 30.000 de euro.…

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 236 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7