Stiri Celebrități Totul despre Pelé: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Pelé: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Pelé: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut în lumea fotbalului mondial sub numele de Pelé, s-a născut pe data de 23 Octombrie 1940, în Três Corações, Minas Gerais, Brazilia și a murit la vârsta de 82 de ani, pe data de 29 Decembrie 2022 în Morumbi District⁠, São Paulo, Brazilia.

A avut o înălțime de 1,73m si o greutate de 74 kg, fiind poreclit de-a lungul timpului ca Regele, Perla Neagră sau Dico. ## Carieră

Și-a început cariera de fotbalist la vârsta de 15 ani la formația Santos, urmând ca doar un an mai târziu să debuteze pentru echipa națională de fotbal a Braziliei.

A reușit performanțe uluitoare alături de Brazilia, fiind singurul jucător din istorie care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale de Fotbal, acestea fiind câștigate in anii 1958, 1962 și 1970. Pelé a fost și golgheterul echipei naționale o perioadă îndelungată de timp cu 77 de goluri marcate în doar 92 de meciuri. Acesta a fost recent depășit de Neymar, care a reușit să înscrie 79 de goluri în urma meciului cu Bolivia.

În anul 1999 a fost desemnat Jucătorul Secolului din lume de IFFHS – Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului, urmând ca în același an să fie ales Jucătorul Secolului de către toți foștii câștigători ai Balonului de Aur. De asemenea, în 1999, Comitetul Olimpic Internațional l-a ales ca fiind Jucătorul Secolului, în timp ce Revista Time a decis să în includă pe lista celor mai influenți oameni ai secolului XX.

În anul 2013 a fost premiat cu Premiul de Onoare al Balonului de Aur, în semn de recunoștiință pentru toată activitatea sa fotbalistică. Este considerat cel mai de succes atacant al tuturor timpurilor, reușind să înscrie 541 de goluri în campionat. Astfel el a reușit să înscrie 1281 de goluri în 1363 de meciuri, fiind incluse meciurile amicale și neoficiale. Guinness Worl Records a decis să înregistreze această performanță în dreptul lui Pelé, ca fiind cel mai prolific marcator din toate timpurile.

Pe vremea când încă mai activa ca fotbalist, acesta a fost cel mai bine plătit fotbalist pentru o perioadă foarte lungă de timp. Celebrul fotbalist a fost considerat o comoară braziliană, sprijind politica de îmbunătățire a condițiilor sociale pentru săraci.

Viața sentimentală

Ca mai toți fotbaliștii, a avut o viată tumultoasă, fiind căsătorti de trei ori. În anul 1966 s-a căsătorit pentru prima dată cu Rosemeri dos Reis Cholbi, urmând să divorțeze în anul 1982. Assiria Nascimento a fost cea de-a doua parteneră a sa, din anul 1994 până îm 2008. Cea care i-a fost alături până în ziua în care a decedat, a fost Marcia Aoki, cea cu care s-a căsătorit în anul 2016. ## Avere

S-a zvonit mai tot timpul că în urma carierei de succes pe care a avut-o, Pelé ar fi putred de bogat. O dată cu moartea sa, a ieșit la iveală că acesta a lăsat în urmă peste 100 de miliioane de dolari, sumă ce va fi împărțită de soție și de cei șapte copii ai săi. …

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 245 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7