Stiri Celebrități Totul despre Lionel Messi: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Lionel Messi: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Lionel Messi: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Fotbalistul argentinian Lionel Andrés Messi Cuccittini s-a născut la data de 24 iunie 1987(vârstă 36 ani) în Rosario, Argentina. Acesta evoluează pe postul de atacant sau mijlocaș central și este căpitanul echipei naționale de fotbal a Argentinei.

Carieră

Și-a început cariera de fotbalist încă de la o vârstă fragedă, fiind remarcat de Barcelona. În anul 2000 decide să se mute în Europa alături de familia sa, părăsind echipa la care evolua în acea perioadă, Newell’s Old Boys. Barcelona plătește tratamentul fotbalistului argentinian pentru deficiența hormonului de creștere(acum ajungând la 1.69m înălțime), astfel facilitând decizia acestuia de a se semna cu echipa spaniolă. A debutat în La Liga în anul 2004, reușind să doboare record peste record. A devenit cel mai tânar marcator și de asemenea cel mai tânăr debutant din campionatul Spaniei. Acesta a reușit sa cucerească titlul de campion alături de echipa catalană în anul său de debut. A ieșit la rampă doi ani mai târziu când a reușit să se impună și a devenit titular incontestabil, reușind și un hat-trick de senzație în El Clasico. În acel sezon, Lionel Messi a reușit să marcheze 14 goluri în doar 26 de partide.

În anul 2005 participă la Campionatul Mondial de Tineret alături de echipa națională de fotbal a Argentinei, unde reușește sa înscrie două goluri în finală. Doar un an mai târziu se face remarcat la echipa națională de seniori, unde participă alături de aceștia la Campionatul Mondial. În anul 2007 reușește prima performanță alături de Argentina, medalia de argint la Copa America. În anul 2008 reușește să facă o triplă istorică alături de Barcelona, câștigând Liga Campionilor, La Liga și Cupa Regelui, având un aport important prin cele 38 de goluri marcate.

Urmează patru ani de poveste pentru Lionel, reușind să câștige patru Baloane de Aur consecutiv, fiind singurul jucător din istorie care reușește această performanță. După ce câștigă al 5-lea Balon de Aur în 2015, urmează un an de coșmar. Decide să își anunțe retragerea de la echipa națională la doar 29 de ani, după ce pierde a 3-a finală în Copa America alături de echipa Argentinei. Se răzgandește o lună mai târziu și începe pregătirile alături de lotul Argentinei pentru Cupa Mondială.

Câștigă următorul balon de Aur în 2019, după care reușeste această performanță din nou doi ani mai târziu. În anul 2021, șochează lumea sportului, părăsind Barcelona după 17 ani petrecuți în Catalunia. Două sezoane mai târziu, alege sa semenze cu Inter Miami, acolo unde se pare că își va încheia cariera. Cariera lui de succes este încununată la Campionatul Mondial din Qatar, acesta reușind să își adauge în palmares, ultimul trofeu care îi mai lipsea – trofeul Cupei Mondiale. În anul 2023, la Paris, Messi reușește inevitabilul. Cel supranumit “The Goat” adaugă în colecția sa, cel de-al 8-lea Balon de Aur.

Viață personală

Lionel Messi decide să își unească destinele în 2017 cu Antonella Roccuzzo, alături de care are trei băieți – Thiago, Mateo și Ciro.

Avere

Se spune că starul argentinian ar avea o avere colosală, estimată la 1,15 milioane de dolari potrivit Forbes. De-a lungul timpului a fost chipul unor jocuri, iar recent a devenit ambasador al turismului în Arabia Saudită, fiind recompensat cu 22.5 milioane de dolari. Lionel Messi deține de asemenea și multiple proprietăți în Barcelona, Miami, Paris și Rosario, locul în care acesta s-a născut. De asemenea are multiple contracte cu echipamente sportive și designeri de lux. …

Ziare247 In urma cu 243 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7