Stiri Celebrități Totul despre Delia Matache: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Delia Matache: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Delia Matache: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Delia Matache, cunoscută mai mult sub numele de scenă Delia, este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din România. Delia este o adevărată artistă, fiind cântăreață, compozitoare, dansatoare și vedetă de televiziune, făcând parte din juriul emisiunilor X Factor România și iUmor.

Copilărie

Delia Matache se naște la data de 7 februarie 1982, în București. Fiind atrasă de muzică, se înscrie la Liceul de Muzică Dinu Lipatti, studiind timp de cinci ani pianul si având lecții în privat la flaut. Continuă studiile muzicale, urmând cursuri la Universitatea Națională de Muzică București. Atracția față de muzică a fost insuflată de mama sa, care este solistă de muzică populară. Delia nu este singură la părinți, aceasta mai având un frate, pe Eduard și o soră, Oana. ## Carieră

Debutează în lumea muzicală în anul 1999, la vârsta de 17 ani, alături de Nicolae Marin, cunoscut sub numele de Nick. Alături de acesta, formează trupa N&D, una dintre cele mai iubite trupe din anii 2000. Cu Nick compozitor al trupei, cei doi se fac remarcați prin piese care se regăsesc și în ziua de azi pe buzele fanilor. Împreună lansează trei albume, între anii 1999 și 2003, printre care se regăsește și hitul Vino la mine. În anul 2003, Delia alege cariera solo și lansează primul album. Piesa Parfum de fericire devine hit și se regăsește pe albumul cu același nume. În anul 2008, participă la emisiunea Dansez pentru tine, luptând pentru Raul, care avea nevoie de o proteză la mână.

Delia devine jurat X Factor România în anul 2012, rămânând cel mai longeviv jurat. Chiar dacă juriul s-a modificat de-a lungul timpului, Delia a rămas pe poziție. În anul 2014, Delia debutează în cinematografie, jucând în fantezia de aventură pentru copii, Mune, gardianul lunii. De asemenea, aceasta se regăsește și în juriul iUmor, încă din primul an de apariție al show-ului de televiziune difuzat de Antena 1.

În anul 2015, artista își vede răsplătită munca în cariera muzicală, câștigând șapte premii la Gala Media Music Awards. De-a lungul anilor, aceasta a încântat fanii cu albume și melodii cum ar fi Deliria, Psihedelia, Pe aripi de vânt sau Liste up, album realizat în colaborare cu Smiley.

Viața sentimentală

Artista a avut tot timpul o viață privată și discretă din punctul de vedere al familiei. S-a căsătorit în anul 2012 cu Răzvan Munteanu și par să fie unul dintre cele mai sudate cupluri din România.

Avere

Delia duce o viață fără griji, gurile rele spunând că ar întoarce banii cu lopata. Soțul acesteia deține afaceri în IT și în domeniul HORECA, artista având onorarii uriașe la evenimentele la care este invitată. Extravaganța și luxul este cuvântul potrivit când vine vorba despre hainele pe care artista le cumpără sau locurile exotice pe care le vizitează. …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 247 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7