Stiri Celebrități Prințul Charles – Biografie, Vârstă, Surse de venit, Avere
Prințul Charles – Biografie, Vârstă, Surse de venit, Avere

Prințul Charles – Biografie, Vârstă, Surse de venit, Avere

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor s-a născut la Londra pe 14 noiembrie 1948, el este fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al soțului ei Prințul Filip Duce de Edinburgh. Născut la Palatul Buckingham, la vârsta de patru ani a devenit automat prinț moștenitor și duce de Cornwall imediat ce mama sa a devenit regina Regatului Unit (1952).

La 26 iulie 1958, a devenit Prinț de Wales și Conte de Chester. El a depășit recordul stabilit de Edward al VII-lea, care a devenit monarh la vârsta de 59 de ani, când mama sa, Regina Victoria, a murit în 1901. La 8 septembrie 2022, regina Elisabeta a II-a a murit la Balmoral la vârsta de 96 de ani, iar fiul ei primul născut a moștenit tronul britanic.

Ce studii are Prințul Charles?

A fost primul membru al Familiei Regale care a primit o educație similară cu cea a oricărui tânăr englez din clasa superioară. A intrat mai întâi la Hill House School din vestul Londrei, apoi a urmat Cheam Preparatory School din Berkshire, Anglia și Gordonstoun în nord-estul Scoției, școli pe care le-a urmat tatăl său în copilărie și, de asemenea, a intrat în campusul Timbertop al Geelong Grammar School din Victoria, Australia.

După ce a obținut o licență în arte de la Trinity College, Cambridge, Charles a servit în Royal Navy din 1971 până în 1976. Pe lângă engleză, vorbește franceză, germană și galeză. Cântă la violoncel, la trompetă și la pian. Interesat de ecologie , istorie , arhitectură și pictură . În domeniul social prezidează numeroase organizații caritabile.

A susținut agricultura ecologică și prevenirea schimbărilor climatice în calitate de administrator de proprietate al Ducatului de Cornwall, pentru care a primit premii și recunoaștere din partea grupurilor de mediu. Preocupat de conservarea clădirilor istorice și de importanța arhitecturii în societate, este un critic ferm al arhitecturii moderniste. Charles a promovat crearea Poundbury, un oraș experimental bazat pe gusturile sale arhitecturale. De asemenea, este autorul și coautorul mai multor cărți.

Prințul Charles și Diana Spencer

Pe lângă poziția regală, figura lui Charles este cunoscută în întreaga lume datorită căsătoriei sale, încheiată la 29 iulie 1981, cu Lady Diana Spencer. Charles și Diana au avut doi copii: William, născut pe 21 iunie 1982 și Henry, născut pe 15 septembrie 1984. La 31 august 1997, Diana a fost ucisă tragic într-un accident de mașină la Paris.

Căsătoria lor s-a încheiat în 1992. În 1995, Diana a apărut într-un program BBC , denunțând infidelitățile soțului ei și asigurându-se că a lor este întotdeauna o poveste a trei. Au fost căsătoriți timp de unsprezece ani.

Prințul a fost chestionat în anii din jurul morții tragice a lui Lady Di. Societatea britanică a primit căsătoria cu entuziasm, deși ani mai târziu se știa că a fost o căsătorie de conveniență, deoarece Carlos era cu adevărat îndrăgostit de Camilla Parker-Bowles, o prietenă din tinerețe.

Prințul Charles și Camilla Parker-Bowles

El s-a căsătorit cu Camilla Parker-Bowles pe 9 aprilie 2005, într-o ceremonie civilă la care au participat aproximativ 30 de invitați, care nu i-au inclus pe părinții mirelui. Cei proaspăt căsătoriți au participat la binecuvântarea religioasă din partea Bisericii Anglicane din capela Windsor, în fața a sute de invitați, inclusiv Elisabeta a II-a.

Charles Rege

Moartea subită a bunicului său, regele George al VI-le, la 6 februarie 1952, a făcut-o pe mama sa noua regină a britanicilor și l-a plasat pe tânărul prinț pe primul loc în rândul tronului. Charles a așteptat cel mai mult să urce pe tron. A urcat pe tron pe 8 septembrie 2022 după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, iar la 73 de ani, a devenit cel mai bătrân monarh care și-a asumat titlul.

Înainte de a ajunge la tronul britanic, sondajele i-au plasat popularitatea în rândul britanicilor la 42%. Un sondaj BMG Research din 2019 a susținut că 46% dintre britanici doreau ca Charles să abdice imediat după accesul la tron, în favoarea fiului său William. Ulterior, un alt sondaj de opinie din 2021 a raportat că 60% dintre respondenți au avut o opinie favorabilă despre el. La 9 septembrie, Charles a ținut prima sa adresă către națiune în care a adus un omagiu mamei sale și a anunțat numirea fiului său cel mare, William, ca Prinț de Wales. A doua zi, Consiliul de Aderare la proclamat public pe Carol rege. Printre participanți s-au numărat noua consoartă regală, Camilla; lui William, Prinț de Wales; și prim-ministrului Liz Truss și celor șase predecesori ai ei prim-ministru în viață.

Încoronarea lui Carol al III-lea și Camilla a avut loc pe 6 mai 2023 în Westminster Abbey. A fost cel mai vechi și mai longeviv moștenitor din istoria Marii Britanii, precum și cel mai longeviv prinț de Wales, deținând titlul de la 26 iulie 1958 până la urcarea sa pe tron la 8 septembrie 2022. …

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 242 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7