Stiri Celebrități Totul despre Paula Seling: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Paula Seling: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Paula Seling: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Paula Seling s-a născut în Baia Mare, pe 25 decembrie 1978. Inițial, a absolvit Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare în 1997, urmând mai apoi Școala Superioară de Jurnalistică din București, unde a studiat canto și pian.

Este o artistă trilingvă, având competențe atât în vorbire, cât și în scriere și compunere în franceză, engleză și română. De asemenea, își poate demonstra abilitățile în italiană. Paula este cunoscută pentru implicarea sa deschisă și susținerea cauzelor privind libertățile personale, drepturile individuale și cele ale omului.

Carieră

Anii săi timpurii au fost marcați de o dragoste prelungită pentru muzică. Paula Seling a început să cânte la pian la vârsta de 6 ani, avându-și primele lecții la "School of Performing Arts" cu Mariana Tilca. La 10 ani, a devenit solistă în corul școlii, în timp ce, la vârsta de 15 ani, a făcut parte din trupa "Enders". A participat activ în concursuri de pian naționale și județene, festivaluri și concursuri de muzică corală, iar succesul ei în aceste evenimente a consolidat încrederea și experiența sa muzicală.

Anii ce au urmat au adus înscrierea la cursurile de la Școala de Arte, unde a avut oportunitatea să-și întâlnească și să-și dezvolte abilitățile muzicale sub îndrumarea profesorilor Bertok și Matesan. Colaborând cu trupa "Enders", a cântat la diverse festivaluri dedicate copiilor și adolescenților.

A cântat alături de artiști faimoși precum Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks și a deschis concerte de renume susținute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007) și Beyonce (26 octombrie 2007). În 2005, Seling s-a căsătorit și a inițiat propria casă de producție Unicorn Records, împreună cu fratele său, Paul Seling, și cu soțul ei. Începutul său muzical a marcat un drum plin de realizări. A decis să exploreze genuri diverse precum rock, jazz, jazz-rock, soul, ritm și blues.

A avut oportunitatea de a lucra cu Nicu Alifantis, colaborarea care a marcat o serie de piese semnificative, cum ar fi "Ploaie în Luna lui Marte", un moment emoționant pentru Paula, fiind întâmpinată cu căldură și bucurie de către public. Artista din Baia Mare a lansat peste treisprezece albume, inclusiv trei albume de Crăciun, și mai mult de douăzeci de single-uri, dintre care două au intrat în topurile românești, cu un hit minor european, prezent în topurile din Finlanda și Norvegia, precum UK Singles Chart.

Performanțele sale muzicale s-au dovedit a fi diverse și valoroase. În 2009, a lansat videoclipul single-ului "Believe", de pe albumul cu același nume, lansat cu o lună înainte la Silver Church.

În anul 2010, alături de partenerul său de scenă, Ovi, Paula Seling s-a calificat în finala Eurovision 2010 de la Oslo cu piesa "Playing With Fire". Reușind să obțină locul 3 în această finală, pe 29 mai 2010, alături de Ovi, a demonstrat din nou talentul și contribuția sa remarcabilă în cadrul competițiilor muzicale.

În 2011, Paula Seling și-a împrumutat vocea pentru prima dată într-un film animat, aceasta fiind Holley Viteză în filmul Mașini 2 (Cars 2), inițial vocea aparținându-i lui Emily Mortimer. De-a lungul timpului, artista și-a consolidat succesul muzical participând în 2014 la Eurovision cu melodia "Miracle", împreună cu Ovi, reușind să se califice în finală.

Familie

Paula Seling, într-un interviu recent, a dezvăluit un aspect personal până acum discret: adopția unei fetițe. Acum șase ani, artista a adus în familia ei pe Elena, o fetiță care acum are nouă ani.…

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 237 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7