Stiri Celebrități Mircea Oprean - CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit
Mircea Oprean - CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Mircea Oprean - CV, Biografie, Vârstă, Afaceri, Avere, Surse de venit

Ginerele lui Nicolae Ceaușescu a parcurs o călătorie remarcabilă, trecând de la postura de profesor liniștit la vârful ierarhiei sociale în 1980, alături de Zoe Ceaușescu. Cu toate acestea, a fost confruntat cu greutăți și s-a regăsit în închisoare în 1990. Cu toate acestea, în 2011, numele său a reapărut în lumina cercetării de vârf din România.

Cu toate acestea, destinul său a fost marcat de evenimente nefericite, deoarece a fost victima unui atac în curtea facultății în care predă, fiind pus în pericol grav de către persoane necunoscute.

Despre Mircea Oprean

Profesorul universitar Mircea Oprean a fost căsătorit cu Zoia Ceaușescu, fata cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu. În anul 1980, Mircea Oprean, un inginer din Sibiu, s-a căsătorit cu Zoia Ceaușescu (1949-2006). După trecerea soției sale, el s-a dedicat pe deplin activității sale la Universitatea Politehnică, unde a devenit un cadru didactic respectat. Aici, el preda cursuri cu teme specializate, precum "transmisiile automate pentru automobile" și "tendințele în construcția de automobile".

Perioadă dificilă din viața lui Mircea Oprean

Cu o căsnicie care a durat 26 de ani alături de Zoia Ceaușescu, Mircea Oprean a avut de înfruntat o perioadă dificilă, petrecând 7 luni în închisoare în 1990, sub acuzația de subminare a economiei naționale. Cu toate acestea, a fost implicat în echipa care a proiectat primul motor românesc hibrid. Profesorul păstrează și în prezent o viziune pozitivă cu privire la fostul său socru, având o perspectivă diferită față de opinia majorității populației.

La 33 de ani de la Revoluție, Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu și fost soț al Zoiei Ceaușescu, împărtășește experiențele pe care le-au trăit el și soția sa în anii care au urmat căderii regimului comunist. Oprean a relatat că au avut de suferit, deoarece li s-au confiscat bunurile și proprietățile, iar, chiar dacă el a câștigat procesul în instanță, nu a mai primit niciodată înapoi aceste bunuri.

Avere

După Revoluția din 1989, fiica lui Nicolae Ceaușescu a fost arestată și a petrecut aproape opt luni în închisoare. În același timp, a fost evacuată din vila de protocol pe care o locuia, iar averea sa a fost confiscată de autorități. Soțul ei, Mircea Oprean, luptă în continuare pentru a recupera această avere, confiscată în 1990. Din 2010, ginerele fostului șef de stat a obținut în instanță dreptul de a revendica bunurile confiscate de noul regim, și doi ani mai târziu a instituit popriri pe conturile Trezoreriei Municipiului București.

Cu toate acestea, până în prezent, Oprean nu a primit banii înapoi, motiv pentru care în 2021 a inițiat o nouă acțiune în instanță pentru validarea unei noi popriri pe sumele actualizate cu indicele inflației. Procesul este încă în desfășurare la Curtea de Apel București, după ce pe fond, cererea sa fusese respinsă de către judecători.…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 239 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7