Stiri Celebrități Totul despre Irina Loghin: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație
Totul despre Irina Loghin: vârstă,   înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Totul despre Irina Loghin: vârstă, înălțime, greutate, avere, familie și ocupație

Irina Loghin, născută la 19 februarie 1939 în Gura Vitioarei, Prahova, România, este o celebră interpretă de muzică populară românească, fiind numită "regina muzicii populare". Provine dintr-o familie cu origini diverse: tatăl său era basarabean, iar mama prahoveancă. A avut trei surori și doi frați.

Artista a urmat Liceul de Artă la Văleni și Școala Populară de Artă din Ploiești. Înainte de a se dedica carierei artistice, a lucrat ca laborantă la fabrica de geamuri din Scaieni. În anul 1962, a fost distinsă cu Ordinul Muncii la Boldești-Scăieni.

În 1963, a susținut un concurs de admitere în ansamblul "Ciocârlia" al Armatei, fiind selectată alături de Maria Ciobanu dintr-un număr mare de concurenți. Repertoriul său a fost marcat de cântecele despre dorul de sat și de părinți, atrăgând rapid aprecierea publicului.

A fost solistă deasemenea în ansamblurile "Barbu Lăutaru", "Rapsodia Română", Filarmonica "George Dima" și "Ciprian Porumbescu". A avut o carieră muzicală de lungă durată, inclusiv interpretări în străinătate. În octombrie 1998, s-a alăturat Partidului România Mare (PRM).

În legislatura 2000-2004, a fost deputat pe listele PRM, iar în legislatura 2004-2008 a fost senator român, ales în județul Giurgiu, reprezentând partidul PRM. În această calitate, a susținut artiștii români și bătrânii, inițiind, de asemenea, multiple propuneri legislative. Irina Loghin s-a remarcat și ca membru în grupuri parlamentare de prietenie cu diverse țări. Este căsătorită cu fostul campion la lupte greco-romane Ion Cernea și este mamă a doi copii, Ciprian și Irinuca.

Carieră

În ceea ce privește activitatea sa muzicală, a avut o discografie bogată, lansând numeroase discuri vinil sub egida Electrecord în perioada 1965-1995. De asemenea, a avut apariții în filme precum "Rătăcire" în 1978 și "Amurgul fântânilor" în 1982, deși acesta din urmă nu a fost difuzat din motive de interdicție.

Pe lângă contribuțiile sale în muzică, Irina Loghin a primit mai multe premii și distincții importante, printre care „Ordinul Meritul Cultural” și „Crucea Națională Serviciul Credincios”, acordate pentru merite deosebite în activitatea artistică și contribuțiile semnificative la cultura românească și universală. În anul 1967, a format unul dintre cele mai apreciate duete folclorice, pe scenă, alături de Benone Sinulescu. Această colaborare a fost extrem de populară și a adus consacrarea ambilor artiști. În același an, a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a.

Ulterior, în 1968, vocea sa i-a impresionat pe Nicolae Ceaușescu, care a afirmat că Irina Loghin este "cântăreața numărul 1". Timp de cincisprezece ani, a susținut recitaluri la revelioanele organizate de aceștia. La Cerbul de Aur din anii '70, vocea și prestația sa au surprins plăcut personalități precum Amalia Rodriguez și Sarita Montiel. Unul dintre recordurile sale personale constă într-o casetă audio produsă în opt sute de mii de exemplare, epuizată în doar două zile.

Viață sentimentală

O relație ce a durat mulți ani sub forma unei prietenii a evoluat treptat către o căsnicie solidă și de lungă durată. În acest an, Irina Loghin și Ion Cernea sărbătoresc 48 de ani de căsnicie, în timpul cărora au crescut împreună doi copii frumoși, iar cariera interpretării a atins apogeul la care ne bucurăm astăzi.

Ion Cernea, fost campion la lupte greco-romane și bun prieten al regretatului Benone Sinulescu, a fost cel care i-a făcut cunoștință cu femeia care avea să-i devină soție, deși relația lor s-a transformat în una romantică abia după zece ani de prietenie. Căsătoria civilă dintre Irina Loghin și Ion Cernea a avut loc pe 6 martie 1975, când artista avea 34 de ani. La momentul cununiei, era însărcinată în 7 luni cu primul lor copil, Ciprian. Ulterior, după trei ani, fiica lor, Irinuca, a venit pe lume.

Avere

Irina Loghin obține venituri constante din activitatea sa artistică, precum și dintr-o afacere profitabilă, generând lunar aproximativ 3.300 de euro. Artista gestionează o companie care se ocupă de organizarea de spectacole artistice. Pe lângă veniturile din muzică, Loghin primește și o pensie specială de la stat, fiind printre cei 768 de foști senatori și deputați care beneficiază de această pensie. Conform informațiilor de pe artistipentrununta.ro, cuplurile care doresc să aibă interpretările celebrei cântărețe la evenimentele lor trebuie să aibă un buget cuprins între 1200 și 1500 de euro.…

Ziare247 - Andrei MIn urma cu 238 zile
Alte stiri din Celebrități

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Celebrități

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7