Stiri Jurnalisti Valeriu Ciolan Nicolae: Vocea Drepturilor Omului și a Comunității Romilor
Valeriu Ciolan Nicolae: Vocea Drepturilor Omului și a Comunității Romilor

Valeriu Ciolan Nicolae: Vocea Drepturilor Omului și a Comunității Romilor

Născut la Caransebeș pe 11 decembrie 1970, Valeriu Nicolae a crescut într-un mediu bogat în diversitate culturală. Fiul unei mame de etnie romă și al unui tată vitreg român, Valeriu a experimentat încă de mic provocările și frumusețea conviețuirii dintre culturi.

Drumul Educației și Alinarea Cunoașterii

Între anii 1990 și 1995, a decis să-și îndrepte pașii către Facultatea de Informatică și Management Industrial la Universitatea din Craiova, unde a început să contureze bazele educației sale. Însă, dorința de a înțelege lumea dincolo de coduri l-a condus către Malta, unde, între 2002 și 2005, a obținut titlul de Master în Diplomație Bilaterală de la Academia de Studii Diplomatice din Valletta, cu distincția Summa cum Laude.

De la Programare la Activism

Primele experiențe profesionale l-au adus în lumea programării, activând în perioada 1993-2003 în locuri diverse precum Craiova, Chicago și Victoria, Columbia Britanică, Canada. Totuși, destinul său s-a schimbat în 2003, când a devenit activist pentru drepturile omului.

O Voce pentru Comunitatea Romilor

Valeriu Nicolae și-a dedicat viața luptei pentru drepturile comunității rome. A fost director al European Roma Grassroots Organisation între 2003 și 2005, apoi consultant al Open Society Institute Budapest între 2006 și 2011. În 2009, a fondat și a condus până în 2013 fundația Policy Center for Roma and Minorities, un think-tank cu sediul în București. A continuat să-și aducă contribuția în cadrul World Vision între 2013 și 2015, fiind director regional al activităților de advocacy în regiuni precum Europa de Est, Caucazul de Sud, Orientul Mijlociu, Afganistan și Pakistan.

Casa Bună: O Fundație Pentru Viitor

În 2019, Valeriu a înființat fundația Casa Bună, avându-și sediul în inima cartierului Ferentari din București. Fundația oferă consiliere, meditații și rechizite copiilor din această comunitate, aducând speranță și susținere în viețile lor.

Experiență în Politică și Recunoaștere Internațională

Dincolo de activism, Valeriu Nicolae a avut un impact și în sfera politică. Între 2015 și 2016, a fost membru al Cancelariei Primului-Ministru și secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Dacian Cioloș. În aceeași perioadă, a fost membru al consiliului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul ONU. Între anii 2016 și 2017, a ocupat funcția de reprezentant special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru probleme romilor.

Recunoașterea Internațională a Eforturilor Sale

Eforturile sale nu au rămas neobservate. Valeriu Nicolae a fost distins cu Premiul UNICEF pentru cel mai bun proiect în sport și educație în 2012, Premiul Parlamentului European pentru "Cetățeanul Anului" în 2013, și World’s Children’s Prize Award în Suedia în 2018.

Un Viitor Plin de Speranță

Valeriu Ciolan Nicolae continuă să fie o voce puternică pentru drepturile omului și o sursă de inspirație pentru o societate mai incluzivă. Prin activitatea sa diversă și pasiunea pentru schimbare, a demonstrat că fiecare individ poate contribui semnificativ la modelarea unui viitor mai bun pentru toți.

Născut: 11 decembrie 1970 (52 de ani) Caransebeș, Caraș-Severin, România Cetățenie: România Modificați la Wikidata Ocupație: activist pentru drepturile omului, programator, scriitor, jurnalist …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 216 zile
    Alte stiri din Jurnalisti

    Comentarii

    Conecteaza-te pe Ziare 24/7
    Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

    Alte stiri din Jurnalisti

    Ziare247

    Ziare247

    Jurnalisti

    Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
    In urma cu 203 zile
    Ziare247 - Elena Ignat
    Vezi mai mult
    Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
    Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
    Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7