Stiri Jurnalisti Marina Almășan: Portretul unei Jurnaliste și Scriitoare Apreciate
Marina Almășan: Portretul unei Jurnaliste și Scriitoare Apreciate

Marina Almășan: Portretul unei Jurnaliste și Scriitoare Apreciate

Marina Almășan s-a născut pe 7 iunie 1966, în vibrantul oraș București. Tinerețea sa a fost marcată de pasiuni variate și o curiozitate nativă. A urmat cursurile Liceului Teoretic „Jean Monnet” din București și a devenit repede cunoscută pentru dorința ei de cunoaștere. Marina și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din București, unde a strălucit în calitate de șef de promoție pe țară. Educația ei solidă a constituit fundația pentru o carieră plină de realizări ulterioare.

Începuturile în Jurnalism și Radio

Chiar în timpul studenției, Marina s-a evidențiat ca cel mai tânăr redactor-șef al unei reviste studențești, Tribuna studentului economist. Aceasta a fost doar începutul unei cariere pline de succese. A publicat în diverse ziare și reviste, obținând premii naționale la concursurile de publicistică. Între anii 1982 și 1989, a fost realizatoare de emisiuni radio la Radiodifuziunea Română și Radiovacanța Costinești, contribuind la diversitatea și bogăția peisajului radiofonic românesc.

Drumul către TVR și Realizări Ulterioare

Din 1990, Marina Almășan a adus pasiunea și energia ei în TVR, marcând începutul unei colaborări de lungă durată. A lucrat inițial ca redactor la emisiunea "Veniți cu noi" pe programul 2, realizată de Mihai Tatulici. Trecând prin diverse roluri și responsabilități, Marina a fost redactor-șef al Redacției Muzică-Divertisment din TVR între 2004 și 2006. A realizat și moderat emisiuni precum "Ceaiul de la ora 5", "Arca Marinei", "Mulțumesc!", și "Planeta în jeanși". Printre contribuțiile sale notabile se numără și prezentarea emisiunii "Femei de 10, bărbați de 10" și revenirea în atenție în 2022 cu emisiunea "Rivalii" pe TVR 2.

Jurnalist, Scriitoare și Inițiatoare Culturală

Marina Almășan nu s-a limitat doar la lumea televiziunii. Este redactor-șef al revistei online Femeide10.ro și Președinta Asociației Culturale MEDIA 10, subliniind angajamentul său față de cultura și valorile românești. Ca scriitoare, a publicat volumul de proză pentru copii "Cele 7 isprăvi ale lui Victoraș" în 2004 și a lansat "Pe urmele vikingilor - jurnal de călătorie în Suedia" în 2020.

Viața Personală și Aprecierea Publicului

Marina Almășan a fost căsătorită cu Victor Socaciu între 1996 și 2012, iar prestația sa remarcabilă a fost recunoscută în 2018 printr-un premiu pentru "Cea mai longevivă vedetă de televiziune din România". Criticul literar Alex Ștefănescu a apreciat talentul literar remarcabil al Marinei Almășan, subliniind că aceasta a știut să îmbine perfect pasiunea pentru jurnalism cu abilitățile sale literare.

Născută: 7 iunie 1966, București

Căsătorită cu: Victor Socaciu

Copii: Marina și Victor…

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 205 zile
    Alte stiri din Jurnalisti

    Comentarii

    Conecteaza-te pe Ziare 24/7
    Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

    Alte stiri din Jurnalisti

    Ziare247

    Ziare247

    Jurnalisti

    Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
    In urma cu 200 zile
    Ziare247 - Elena Ignat
    Vezi mai mult
    Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
    Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
    Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7