Stiri Jurnalisti Radu-Bogdan Herjeu: Jurnalism, Scriere și Contribuție Civică
Radu-Bogdan Herjeu: Jurnalism, Scriere și Contribuție Civică

Radu-Bogdan Herjeu: Jurnalism, Scriere și Contribuție Civică

Radu-Bogdan Herjeu s-a născut pe 11 mai 1970, în București, devenind ulterior o figură marcantă în lumea jurnalismului și literaturii din România. Educația sa a început la Școala Generală 86, iar apoi a urmat cursurile Liceului de Matematică-Fizică nr. 3 (actualul Al. I. Cuza). În 1989, a decis să exploreze domeniul științelor, înscriindu-se la Facultatea de Chimie, specializarea Chimie-Fizică.

Începuturile în Jurnalism

După o perioadă petrecută în străinătate, beneficiind de burse de studiu, Radu-Bogdan Herjeu s-a întors în țară în 1993. În loc să opteze pentru o carieră academică, a ales să participe la un concurs organizat de Radio Total, primul mare radio comercial din România. A obținut primul loc și a devenit editor și prezentator de știri timp de câteva luni, marcând debutul său în lumea media românească.

Perioada la Antena 1 și Diversitatea Emisiunilor

În februarie 1994, Herjeu s-a alăturat echipei Antena 1, unde a devenit gazda emisiunii informative de seară "Observatorul de la ora 19". Aici și-a desăvârșit abilitățile de prezentator și a coordonat sute de emisiuni cu tematici diverse, de la cultură și economie la controverse istorice și emisiuni electorale.

Contribuții în Societatea Civilă

Între 1991 și 2015, Herjeu a îndeplinit rolul de președinte al Societății pentru Cultură, Oameni și Prietenie, ulterior devenit Clubul Nouă ne Pasă!. În această calitate, a coordonat editarea revistei culturale ALTFEL, distribuită gratuit în toate liceele din țară. Cu resurse financiare limitate, a susținut apariția a 50 de numere ale revistei. A fost unul dintre fondatorii unui Centru de Resurse pentru Tineret, oferind cursuri gratuite în diverse domenii pentru elevii cu posibilități materiale reduse.

Recunoaștere în Jurnalism și Scriere Radu-Bogdan Herjeu a continuat să-și construiască cariera și în afara televiziunii, lucrând pentru posturi precum Național, B1 și România TV între 2003 și 2014. Este autorul a 8 cărți și a fost printre puținii jurnaliști români distinși cu "Distincția Culturală" din partea Academiei Române în 2001. Piesa sa de teatru, "Să spui morții noapte bună," a fost recompensată cu Premiul Opera Prima - Nichita Stănescu în 2006.

Experiența în CNA și Continuarea Implicării

În 2015, Herjeu a acceptat nominalizarea Camerei Deputaților pentru a deveni membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). În cei 6 ani de mandat, a propus și a contribuit la implementarea a 279 de amenzi pentru posturile de televiziune și radio. A vizitat peste 200 de posturi locale și regionale de TV și radio, contribuind la modificarea Codului Audiovizualului, cu accent pe hate speech, dreptul la imagine și protecția minorilor.

Prezent și Viitor

În noiembrie 2021, Radu-Bogdan Herjeu s-a alăturat Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, consolidându-și implicarea în domeniul media și cultural al țării. Radu-Bogdan Herjeu rămâne o personalitate complexă, dedicată nu doar jurnalismului și literaturii, ci și aducerii unui aport semnificativ în societatea civilă și în reglementarea mediului audiovizual românesc.

Născut: 11 mai 1970 București, România

Ocupație: jurnalist, scriitor …

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 200 zile
    Alte stiri din Jurnalisti

    Comentarii

    Conecteaza-te pe Ziare 24/7
    Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

    Alte stiri din Jurnalisti

    Ziare247

    Ziare247

    Jurnalisti

    Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
    In urma cu 200 zile
    Ziare247 - Elena Ignat
    Vezi mai mult
    Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
    Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
    Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7