Stiri Jurnalisti Ion Fercu: Profesor, Scriitor, Jurnalist și Publicist Român
Ion Fercu: Profesor, Scriitor, Jurnalist și Publicist Român

Ion Fercu: Profesor, Scriitor, Jurnalist și Publicist Român

Născut pe 8 ianuarie 1952 în satul Valea lui Ion, comuna Blăgești, județul Bacău, Ion Fercu a avut o copilărie marcată de munca părinților săi, Dumitru și Elisabeta, agricultori și muncitori în satul lor natal. A absolvit școala primară în Păscăreni – Valea lui Ion, a urmat școala gimnazială în Blăgești și a continuat studiile la Liceul Pedagogic de învățători din Bacău. Determinarea și pasiunea pentru cunoaștere l-au condus către Facultatea de Filosofie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, unde și-a obținut diploma în 1977.

Cariera Profesională și Impactul în Educație

Ion Fercu și-a dedicat o mare parte din viață educației, începându-și cariera ca învățător la școlile Frumoasa - Balcani și Poiana Negustorului - Blăgești. Ulterior, a devenit profesor la Școala „Mihai Eminescu” din Buhuși și la Colegiul „Ion Borcea” din același oraș. Cu pasiune și devotament, a devenit director adjunct și apoi director la Școala „Mihai Eminescu”, iar mai târziu, director la Colegiul „Ion Borcea” Buhuși, unde și-a pus amprenta asupra educației locale și a contribuit la formarea mai multor generații de elevi. Unii dintre foștii săi elevi au devenit campioni olimpici la discipline socio-umane, ilustrând astfel impactul său semnificativ în domeniul educației.

Contribuția Literară și Publicistică Pe lângă cariera sa în educație, Ion Fercu s-a remarcat și ca scriitor, jurnalist și publicist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2006 și a scris cronici, prefețe și recenzii pentru numeroase cărți cu tematică filosofică și literară ale unor autori consacrați. A colaborat cu diverse reviste și cotidiene, inclusiv Ateneu, Vatra Veche, Bibliotheca Septentrionalis, și Monitorul de Bacău, contribuind la dezbaterea culturală și literară a vremii sale.

Implicarea Civică și Recunoașterea Publică

Ion Fercu nu s-a limitat doar la activitatea sa profesională și literară, ci s-a implicat și civic. Este membru fondator al Asociației Culturale „Renașterea” Buhuși, unde activează și în calitate de vicepreședinte. Pentru contribuția sa excepțională la educație și cultură, a primit numeroase premii și distincții, inclusiv Premiul cotidianului „Deșteptarea” în 2009 și titlul de Cetățean de Onoare al orașului Buhuși.

Apreciere și Recunoștință

Creația sa literară și contribuția la dezvoltarea educației au fost apreciate de critici literari și de comunitatea locală, iar numele său rămâne sinonim cu pasiunea pentru învățare și cuvântul scris în județul Bacău și dincolo de el. Ion Fercu continuă să inspire cuvântul și cunoașterea în rândul elevilor și cititorilor săi, demonstrând că educația și literatura pot schimba lumea într-un mod profund și durabil.

Născut: 8 ianuarie 1952 (71 de ani) Valea lui Ion, județul Bacău

Ocupație: profesor, scriitor, publicist…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 227 zile
    Alte stiri din Jurnalisti

    Comentarii

    Conecteaza-te pe Ziare 24/7
    Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

    Alte stiri din Jurnalisti

    Ziare247

    Ziare247

    Jurnalisti

    Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
    In urma cu 205 zile
    Ziare247 - Elena Ignat
    Vezi mai mult
    Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
    Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
    Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7