Stiri Jurnalisti Radu Ioan Budeanu: Cel care a creat Cancan
Radu Ioan Budeanu: Cel care a creat Cancan

Radu Ioan Budeanu: Cel care a creat Cancan

Născut pe 22 decembrie 1979 în București, Radu Ioan Budeanu a crescut sub umbra unor povești de jurnalism și pasiune pentru comunicare. Familia sa, un adevărat nucleu de jurnaliști, l-a inspirat încă din copilărie să îmbrățișeze aceeași chemare pentru cuvinte și informație.

O familie de jurnaliști

Tatăl său, Radu Budeanu, era un respectat comentator de politică externă și figura prominentă în Televiziunea Română în anii '70. Mama, Delia Budeanu, a fost o prezentatoare carismatică de programe și o creatoare de emisiuni apreciată. Sub influența părinților săi, Radu Ioan Budeanu și-a descoperit vocația în jurnalism și a ales să studieze Jurnalistică (SSJ) pentru a-și cultiva pasiunea.

De la un simplu jurnalist la director de revistă

În anul 1999, Radu Ioan Budeanu a intrat în lumea presei, începându-și cariera ca colaborator la departamentul de Investigații al ziarului Ziua. Cu abilități și dedicare, a reușit să își facă rapid simțită prezența în domeniul media. În 2002, a preluat funcția de redactor-șef la revista STAR, propulsând-o rapid în fruntea pieței de săptămânale. Cu viziune și curaj, Budeanu a fondat apoi propriul său imperiu editorial prin lansarea revistei Ciao! în 2004.

În doar 4 luni, aceasta a devenit lider de piață, confirmând talentul și înțelegerea profundă a nevoilor cititorilor. Cu un palmares impresionant, Radu Ioan Budeanu a continuat să redefinească jurnalismul în România. În 2006, a preluat cotidianul Averea și, în mai puțin de un an, a crescut tirajul ziarului de la 400 de exemplare vândute pe zi la peste 30.000 de exemplare. Succesul său a atras atenția omului de afaceri Dinu Patriciu, căruia i-a vândut Averea, transformând-o în titlul Click!.

Concluzie

În aprilie 2007, Budeanu a dat naștere tabloidului Cancan, o publicație care într-un timp record, până în februarie 2008, a atins cifra uluitoare de peste 100.000 de exemplare vândute zilnic. Cu curaj, perseverență și intuiție, Radu Ioan Budeanu a devenit un nume emblematic în lumea jurnalismului românesc, demonstrând că pasiunea și talentul autentic pot schimba întreaga peisaj media al unei țări. …

Ziare247 - Elena IrimiaIn urma cu 242 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
In urma cu 202 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7