Stiri Jurnalisti George Simion: Susținătorul Unirii și Politicianul Conservat
George Simion: Susținătorul Unirii și Politicianul Conservat

George Simion: Susținătorul Unirii și Politicianul Conservat

Născut la Focșani, pe 21 septembrie 1986, George Simion, sub numele întreg de George Nicolae Simion, este un personaj complex în peisajul politic românesc. Activist civic și politician conservator, el și-a dedicat viața luptei pentru Unirea României cu Republica Moldova. George Simion a fost ales deputat în legislatura 2020-2024 și este președintele partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor).

Educație și Activitate Civică

George Simion a crescut în Focșani și a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București în 2005. A continuat să urmeze cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri la Universitatea din București, absolvind în 2008. Ulterior, și-a continuat studiile în domeniul „Crimele Comunismului” la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, finalizând programul de masterat în 2010. George Simion și-a făcut simțită prezența în sfera publică încă din 2009, când a filmat un incident simbolic în fața casei fostului președinte al României, Ion Iliescu, exprimându-și nemulțumirea față de evenimentele din 1989. În 2011, a coordonat o manifestare a „Acțiunii 2012”, marcând „Ziua de Doliu Național” în memoria evenimentelor tragice din 1812 și 1940, care au afectat teritoriul românesc.

Unirea în Centrul Atentiei

George Simion a devenit cunoscut pentru activismul său privind unirea românilor. În 2012, a organizat primul protest „Bălți simte românește” și a fost liderul unor marșuri de amploare la Chișinău și București, adunând mii de oameni în semn de solidaritate cu Basarabia. În calitate de fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar, George Simion a derulat numeroase proiecte pentru a promova valorile și istoria românească. A fost inițiatorul „Zilei Limbii Române” în 2006 și a lansat campanii de informare precum „Blocul meu cunoaște Adevărul” și „10 motive pentru Unire”.

Politician și Președinte AUR

George Simion a fost co-președinte al partidului AUR, alături de Claudiu Târziu, de la înființarea acestuia. După congresul din martie 2022, a devenit unicul președinte al partidului. A susținut și a inițiat diverse proiecte legislative, inclusiv modificarea Constituției pentru a sublinia reîntregirea națională.

Proiecte Sociale și Controverse

Pe lângă activitatea politică, George Simion a derulat proiecte sociale, inclusiv acțiuni de susținere a școlilor din Transnistria și strângerea de fonduri pentru diverse cauze umanitare. Cu toate acestea, a fost și subiectul unor controverse, având cinci interdicții de intrare în Republica Moldova și acuzații de întâlniri cu agenți ai serviciilor secrete străine.

Candidat și Autor

George Simion s-a lansat în sfera literară cu cartea „Blocați în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova. Ulterior, în 2019, și-a lansat a doua carte, „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, dezvăluind detalii despre interacțiunile sale cu lideri politici români. George Simion a candidat independent la alegerile europarlamentare din 2019, sub sloganul „România Mare în Europa”, abordând teme de interes național și european.

#### Concluzie

George Simion rămâne un personaj controversat, divizând opinia publică cu privire la agendele sale și metodele de acțiune. Cu toate acestea, nu poate fi neglijată influența sa în promovarea ideii de Unire și implicarea în sfera politică românească contemporană.

Nume complet: George Simion

Data naşterii: 21 septembrie 1986

Locul naşterii: Focşani, Vrancea, România

Parteneră: necăsătorit

Greutate: 82 kg

Înălţime: 1,87 m …

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 225 zile
    Alte stiri din Jurnalisti

    Comentarii

    Conecteaza-te pe Ziare 24/7
    Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

    Alte stiri din Jurnalisti

    Ziare247

    Ziare247

    Jurnalisti

    Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
    In urma cu 205 zile
    Ziare247 - Elena Ignat
    Vezi mai mult
    Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
    Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
    Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7