Stiri Jurnalisti Petre Crăciun: Călător în Lumea Poveștilor și Culturii
Petre Crăciun: Călător în Lumea Poveștilor și Culturii

Petre Crăciun: Călător în Lumea Poveștilor și Culturii

Născut pe 29 august 1962 în orașul Giurgiu, din județul cu același nume, Petre Crăciun și-a petrecut copilăria într-un mediu plin de culoare și imaginație. Fascinat încă din fragedă copilărie de lumea poveștilor și a literaturii, a început să-și construiască propriul univers magic.

Atracția spre Literatură

După absolvirea Colegiului Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, Petre Crăciun și-a continuat studiile la Universitatea București, specializându-se în Istorie-Filosofie. Determinarea și pasiunea l-au condus apoi spre studii postuniversitare în Jurnalism și Comunicare, domenii care i-au deschis uși în lumea fascinantă a mass-media.

O Carieră Plină de Diversitate și Creativitate

Petre Crăciun și-a început cariera profesională ca profesor de istorie, apoi s-a dedicat jurnalismului, devenind redactor și redactor-șef al unor publicații prestigioase. Cu timpul, a explorat diverse roluri în industria media, de la șef al Grupului de Presă al MAI la director adjunct al Direcției de Relații Publice din același minister. Pasul următor în evoluția sa profesională a fost fondarea publicației online Optimal Media și a Editurii Zorio, unde a dat viață mai multor titluri captivante pentru copii.

Contribuții Culturale și Sociale Remarcabile

Cu o pasiune inepuizabilă pentru literatură și cultura românească, Petre Crăciun a inițiat proiecte și campanii sociale de impact. Printre acestea se numără portalul literaturacopii.ro, o platformă dedicată iubitorilor de literatură, și campaniile sociale „Primește-l alături de tine”, „Absentul” și „Prea rebel să fii condus”. De asemenea, a fost pionierul proiectului „Povestea de vineri”, oferind publicului povești înregistrate video și inspirație fără sfârșit.

Explorator Al Lumii Documentare și Filmului

Cu o viziune unică și talent regizoral, Petre Crăciun a semnat 15 filme documentare, incluzând producții cu caracter educativ. Printre realizările sale remarcabile se numără filmul documentar „Drogurile - Viață pe Contrasens”, produs de Agenția Națională Antidrog și lansat în 2012.

Premii și Recunoaștere

Pasiunea și talentul său au fost recunoscute de-a lungul anilor. În 1997, a obținut Marele Premiu al Asociației Scriitorilor din Iași și locul I la concursul de povești „Ion Creangă”, eveniment considerat singura competiție de acest gen din țară. De-a lungul carierei sale, a mai fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru cartea „Cu Andersen în Regatul Poveștilor”.

Colecționar și Iubitor de Artă

Pe lângă activitatea sa în domeniul literaturii și filmului, Petre Crăciun este și un pasionat colecționar de stilouri cu vechime și istorie. Colecția sa personală este prezentată în volumul „Istoria și Catalogul Stilourilor Românești”, o operă fascinantă care explorează universul fascinant al instrumentelor de scriere.

Născut: 29 august 1962 (61 de ani) Giurgiu

Frați: Emilia Crăciun

Căsătorit cu: Cătălina Crăciun

Copii: Cristian Crăciun și Andrei Crăciun…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 237 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
In urma cu 203 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7