Stiri Jurnalisti Adrian Majuru: Explorator al Istoriei și Antropologiei Urbane
Adrian Majuru: Explorator al Istoriei și Antropologiei Urbane

Adrian Majuru: Explorator al Istoriei și Antropologiei Urbane

Născut la București pe 19 decembrie 1968, Adrian Majuru a crescut cu pasiune pentru trecutul orașului său natal. A absolvit Liceul „Zoia Komsodemianskaya” (actualul Colegiul Național Școala Centrală) în 1989 și a continuat călătoria academică la Facultatea de Istorie a Universității București, unde și-a obținut licența în 1997.

Contribuția Literară și Academică

Debutul său editorial a avut loc în 2003 cu volumul "Bucureștii mahalalelor sau periferia ca mod de existență", marcând începutul unei cariere prolific de istoric, eseist, scriitor și editor. De atunci, Adrian Majuru a publicat peste 20 de volume științifice la edituri de prestigiu, precum Paralela 45, Oscar Print, Compania, ICR, Frank&Time (Germania), 55Tirana (Albania), Adevărul Holding și Corint.

Jurnalism și Colaborări Editoriale

Adrian Majuru și-a împărtășit cunoștințele și perspectiva prin intermediul unor publicații de marcă. A scris pentru cotidiene prestigioase precum Adevarul, Ziarul Financiar, Capitalul, Jurnalul Național și Cotidianul, contribuind, de asemenea, la reviste precum Observator Cultural, Adevărul Literar și Artistic, Time Out București, Aldine (România Liberă), Plural și Cultura (ICR), Magazin istoric, Istorie și Civilizație și Contemporanul.

Directorul Muzeului Municipiului București

Din 2014, Adrian Majuru a preluat rolul de director al Muzeului Municipiului București, aducându-și contribuția la conservarea și promovarea bogatei moșteniri culturale a orașului. Pentru devotamentul și contribuția sa la cercetarea științifică, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler Categoria H.

Explorer al Urbanității și Antropologiei

Adrian Majuru a devenit un explorator al geografiei simbolice a Bucureștiului și a contribuit semnificativ la înțelegerea sa culturală și istorică. Prin coordonarea unor colecții editoriale și reviste, precum și organizarea de conferințe la nivel internațional, a consolidat poziția de lider în domeniul antropologiei urbane.

Cu o pasiune care traversează granițele, Adrian Majuru a reușit să îmbine cercetarea științifică cu jurnalismul și activitatea muzeală, devenind o figură centrală în explorarea și promovarea patrimoniului cultural bucureștean.…

Ziare247 - Mihai RIn urma cu 237 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Veronica D. Niculescu: Cuvinte Înălțate la Statut de Artă
In urma cu 205 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7