Stiri Politice Evazioniștii, cu banii luați, dar fără închisoare. Expert: „Este important ca organele de urmărire penală, instanțele, să nu fie blocate în cazuri mici”
Evazioniștii, cu banii luați, dar fără închisoare. Expert: „Este important ca organele de urmărire penală, instanțele, să nu fie blocate în cazuri mici”

Evazioniștii, cu banii luați, dar fără închisoare. Expert: „Este important ca organele de urmărire penală, instanțele, să nu fie blocate în cazuri mici”

Un proiect de lege care le permite evazioniștilor să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul a trecut la foc automat de ambele Camere ale Parlamentului.

Subiectul, discutat și în perioada 2018-2020, fără șanse de izbândă la acel moment în Parlament, a fost trecut acum în numai două zile cu votul majorității parlamentare formate din PSD, PNL, UDMR și minorități. Din Opoziție, USR și Forța Dreptei au anunțat că vor ataca legea la CCR.

Proiectul de lege a fost inițiat de premierul Marcel Ciolacu și de șeful PNL, Nicolae Ciucă, având scopul de recuperare a „prejudiciilor cauzate bugetului general consolidat al statului prin faptele de evaziune fiscală și atragerea răspunderii persoanelor vinovate”, care ar trebui „să fie proporțională în raport de o serie de factori precum cuantumul prejudiciului, recunoașterea vinovăției și momentul recunoașterii acesteia, precum și antecedentele penale”, mai indică motivarea proiectului.…

Adevarul - Maria DinuIn urma cu 273 zile
Alte stiri din Politice

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Politice

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7