Stiri Politice Adrian Năstase, în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat că a expus tablouri false la MNAR: „retrag din expoziție toate lucrările”
Adrian Năstase, în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat că a expus tablouri false la MNAR: „retrag din expoziție toate lucrările”

Adrian Năstase, în centrul unui scandal, după ce a fost acuzat că a expus tablouri false la MNAR: „retrag din expoziție toate lucrările”

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat, vineri, 26 ianuarie, că își retrage tablourile din expoziția „Victor Brauner. Între oniric si ocult”, de la Muzeul Național de Artă al României, după ce a fost acuzat de critici de artă că o parte dintre acestea sunt falsuri. Preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România (AEEAR), Pavel Şuşară, a solicitat intervenţia Ministerului Culturii pentru „clarificarea şi eliminarea" problemei.

„Se spune că Deng  Xiaoping a avut o anumită strategie în legătură cu evenimentele din Piața Tiananmen . Aceea de a aștepta pentru a-i afla pe cei care îi erau împotrivă . Am decis, initial, să procedez la fel in legătură cu atacurile la adresa lucrărilor Brauner, din colectia mea, incluse în expoziția de la MNAR. Am așteptat, cum era normal, ca direcția muzeului – cea care mi-a solicitat lucrările și care le-a selectat pentru a le expune – sa se pronunțe. Au fost patru zile de linșaj mediatic in care am reusit sa fac celebrul test al aviatorilor “friend or foe”.…

Adevarul - Cristina MorozanuIn urma cu 182 zile
Alte stiri din Politice

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Politice

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7