Dacă în urmă cu zece ani, carnea cultivată era doar o curiozitate, astăzi aceasta a devenit un produs viabil care încearcă să își facă intrarea în consumul comercial, punctează Good Food Institute.
Țări europene precum Germania, Spania și Olanda investesc deja semnificativ în cercetare și dezvoltare, pregătind momentul în care carnea cultivată va ajunge la consumatorii finali. Din 2015 și până astăzi, la nivel global au apărut peste 150 de companii, majoritatea startup-uri, pe 6 continente, care au investit în total circa 2,8 miliarde de dolari în cercetare și testare. La rândul ei, Uniunea Europeană a investit 25 de milioane de euro în finanțare pentru cercetarea proteinelor durabile, inclusiv a cărnii cultivate, și a confirmat că Regulamentul UE privind alimentele noi va fi utilizat pentru a evalua cererile de autorizare din partea companiilor.…
Cotidianul
Cotidianul
Cotidianul
Cotidianul
Cotidianul
Cotidianul