Stiri Ziare Locale Zeci de elevi clujeni vor învăța despre fizica particulelor de la cercetătorii CERN: „La școală, copiii nu intră în contact cu fizica contemporană”
Zeci de elevi clujeni vor învăța despre fizica particulelor de la cercetătorii CERN: „La școală, copiii nu intră în contact cu fizica contemporană”

Zeci de elevi clujeni vor învăța despre fizica particulelor de la cercetătorii CERN: „La școală, copiii nu intră în contact cu fizica contemporană”

Un program internațional desfășurat sub tutela Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN) îi va ajuta pe elevii clujeni interesați de domeniul fizicii particulelor să se familiarizeze cu acest subiect, în cadrul unui masterclass desfășurat în luna martie.

Tiberiu Drăgoi este profesor de fizică la Facultatea de Fizică din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj și coordonatorul acestui masterclass, menit să îi învețe pe elevii clujeni despre particulele elementare.

„Am avut șansa să călătoresc și să predau pe la școli internaționale din Singapore și Filipine. Acum, am revenit în Cluj, unde m-am înscris la doctorat la UBB. Acesta este un program despre fizica particulelor elementare. Teoria este puțin mai lungă în domeniul nostru. Copiii fac la școală foarte multă fizică din anii 1700-1800 și nu intră în contact cu fizica contemporană. Pe unde am călătorit, am învățat despre acest program, care a ajuns deja la ediția cu numărul 20. Ceea ce îi aduce un ton contemporan asupra copiilor este faptul că cei de la CERN, gazdele, au tradus întregul proces pe înțelesul celor mici. Pe perioada verii, am participat la multe tabere și programe care ne-au pregătit pe noi, profesorii, pentru desfășurarea acestor programe. Așa sunt aceste colaborări: îi chemi pe profesori, îi înveți ce să facă și apoi ei dau cunoștiințele mai departe, la liceul unde predau. Timpul pe care îl acordăm conținutului de particule elementare din fizică este destul de mic în programa școlară, iar prin acest program, îl suplimentăm și încercăm să-l facem cât mai interesant. După ce am venit la Cluj, m-am decis să implementez acest program și pentru elevii de aici. Am primit sprijin din partea domnului decan în această privință”, a declarat pentru monitorulcj.ro Tiberiu Drăgoi.…

Monitorul Cluj - Paula COPACIUIn urma cu 148 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7