Stiri Ziare Locale Video Foto Poliția din Cluj a testat în premieră E-DAC, aplicație conectată la bazele de date Schengen. Cum funcționează?
Video Foto Poliția din Cluj a testat în premieră E-DAC, aplicație conectată la bazele de date Schengen. Cum funcționează?

Video Foto Poliția din Cluj a testat în premieră E-DAC, aplicație conectată la bazele de date Schengen. Cum funcționează?

Începând cu data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Polițiștii din Cluj au organizat, duminică, 31 martie, la ora 02.30, o acțiune pe timp de noapte în zona Piața Lucian Blaga din municipiu, unde a fost testată în premieră aplicația E-DAC pentru legitimarea și verificarea persoanelor.

"De astăzi, 31 martie, România face parte din statele membre Schengen. În acest sens la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost operaționalizat aplicația E-DAC instalată pe dispozitive electronice de tip telefon sau tabletă în scopul utilizării de către polițiști sau jandarmi pentru verificarea documentelor", a declarat agent principal Timșa Iulian.…

Ziua de Cluj - Ziua de ClujIn urma cu 96 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7