Stiri Ziare Locale Tentativă de fraudă financiară tip deepfake care folosește imaginea guvernatorului BNR
Tentativă de fraudă financiară tip deepfake care folosește imaginea guvernatorului BNR

Tentativă de fraudă financiară tip deepfake care folosește imaginea guvernatorului BNR

Banca Națională a României avertizează asupra mai multor tentative de fraudă cibernetică financiară în care se folosește imaginea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

În ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de socializare, au apărut postări tip deepfake care îl implică pe guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, anunță reprezentanții BNR.

Videoclipurile folosesc fraudulos imaginea și vocea guvernatorului BNR pentru a convinge publicul să facă investiții financiare pe o platformă inexistentă.

Deepfake, conform proiectului de lege privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, reprezintă orice conținut falsificat de tip imagine, audio și/sau video realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, astfel încât să creeze aparența că o persoană a spus sau a făcut lucruri pentru care nu și-a dat consimțământul, care în realitate nu au fost spuse sau făcute de acea persoană.…

Transilvania Business - Dan BirtaIn urma cu 150 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7