Stiri Ziare Locale Sociologul Gelu Duminică, despre acțiunile de combatere a violenței în școli: „Faptul că se implică polițistul e ca agheasma”
Sociologul Gelu Duminică, despre acțiunile de combatere a violenței în școli: „Faptul că se implică polițistul e ca agheasma”

Sociologul Gelu Duminică, despre acțiunile de combatere a violenței în școli: „Faptul că se implică polițistul e ca agheasma”

Violența în școlile românești e un fenomen care, din păcate, a luat amploare în ultimii ani, iar combatrerea sa este una dintre prioritățile anunțate ale reprezentanților Ministerului Educației, pentru acest an. Campaniile desfășurate la nivelul unităților de învățământ în colaborare cu autoritățile locale sunt, însă, insuficiente, în opinia unor sociologi preocupați de această problemă a violenței.„Violența în școli a devenit din ce în ce mai raportată, și înainte a existat acest fenomen, doar că înainte era considerată normalitate. Dar e foarte probabil ca în momentul de față, tinerii să fie mai predispuși unor reacții adverse și neconforme cu normele societății. Timpul petrecut de copii alături de părinți este mai puțin, iar violența este mult mai vizibilă în zilele noastre. Ceea ce vreau să subliniez este că această realitate a existat și înainte (n.red violența în școli). Toți cred că putem să ne aducem aminte de glumițe pe care le aveam față de colegii de clasă, spre exemplu, batjocură, chiar și violență fizică.  Și din păcate, totul începe cu o formă din aceasta, mai nevinovată, care pe urmă escaladează, ajungându-se la violență. Lumea nu înțelege că sunt etape. Deci nu putem să combatem un fenomen fără celălalt, când vorbim de bullying și apoi de violență fizică. Ele sunt împreună. Dar cu violența din societate ce să facem? Cum am vrea să scadă  cazurile de violență în școli în  condițiile în care în societate avem violență peste tot. Uitați-vă la televizor, la stiri, vedeți câte știri sunt despre violență și câte despre solidaritate”, a declarat Gelu Duminică, pentru monitorulcj.ro.…

Monitorul Cluj - Anca M. COLIBĂȘANUIn urma cu 154 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7