Stiri Ziare Locale Sindicaliștii din Sănătate solicită o creștere medie a veniturilor cu 30%. „Putem declara o grevă generală în sectorul sanitar”.
Sindicaliștii din Sănătate solicită o creștere medie a veniturilor cu 30%. „Putem declara o grevă generală în sectorul sanitar”.

Sindicaliștii din Sănătate solicită o creștere medie a veniturilor cu 30%. „Putem declara o grevă generală în sectorul sanitar”.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a notificat miercuri Guvernul cu privire la intenţia declanşării grevei „împotriva politicii sociale şi economice” privind sectorul medical, potrivit unei informări publicate de reprezentanții sindicatului.

„Astăzi, 31.01.2024, Federația „Solidaritatea Sanitară” a notificat Guvernul României cu privire la intenția declanșării grevei împotriva politicii sociale și economice a Guvernului la nivelul sectorului Sănătate. Notificarea are la bază încălcarea prevederilor și principiilor stabilite de Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate prin adoptarea OUG nr. 115/2023.

Din acest moment Guvernul are la dispoziție 10 zile pentru a evita declararea grevei la nivelul acestui sector. Ca o consecință a Notificării, legea obligă Guvernul să negocieze cu Federația „Solidaritatea Sanitară” (ceea ce a evitat în mod ostentativ, pentru a încerca ruptura înțelegerii cu cealaltă federație sindicală reprezentativă) și să afișeze pe site-ul oficial această sesizare. După scurgerea celor 10 zile putem declara o grevă generală în sectorul sanitar”, notează reprezentanții Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.…

Monitorul Cluj - Oleg GHILASIn urma cu 155 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7