Stiri Ziare Locale România a câștigat procesul Roșia Montană și va primi despăgubiri de la Gabriel Resources (FOTO/VIDEO)
România a câștigat procesul Roșia Montană și va primi despăgubiri de la Gabriel Resources (FOTO/VIDEO)

România a câștigat procesul Roșia Montană și va primi despăgubiri de la Gabriel Resources (FOTO/VIDEO)

Decizie istorică în favoarea României în procesul Roșia Montană. Statul român a câștigat acțiunea arbitrală în care compania Gabriel Resources cerea despăgubiri de aproximativ 6,7 miliarde de dolari.

Hotărârea a fost luată de Curtea de Arbitraj Internaţională a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID), de la Washington, și a fost comunicată vineri seară Guvernului României.

„Potrivit Hotărârii Tribunalului Arbitral, România primește câștig de cauză la acuzațiile adresate de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey). Mai mult, reclamanții sunt obligați să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj. În următoarele 20 de zile urmează să fie publicată motivarea deciziei ICSID”, se arată într-un comunicat al Guvernului.…

e Bihoreanul - ebihoreanul.roIn urma cu 115 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7