Stiri Ziare Locale Raport privind starea democrației în lume. România, clasificată ca o democrație electorală aflată în „proces de autocratizare”.
Raport privind starea democrației în lume. România, clasificată ca o democrație electorală aflată în „proces de autocratizare”.

Raport privind starea democrației în lume. România, clasificată ca o democrație electorală aflată în „proces de autocratizare”.

Raportul privind starea democrației pentru anul 2024, publicat de Institutul V-Dem de la Universitatea din Gothenburg (Suedia) prezintă date îngrijorătoare privind starea democrației din România, dar și din regiune.

Astfel, potrivit raportului citat de asociația VedemJust, zona Europei de Est înregistrează o creștere a autocrațiilor. În acest sens, raportul privind starea democrației arată că în Europa de Sud-Est situația s-a înrăutățit pentru Grecia, Ungaria, Polonia și România.

Ca o perspectivă generală, lumea se împarte în 91 de state democratice și 88 de state autocratice. Acesta din urmă conțin însă 71% din populația globală. Se deteriorează libertatea de exprimare (în 23 țări) și libertatea alegerilor (în 35 țări). De asemenea, 42 de state trec dinspre democrație spre autocrație, în timp ce doar 7 trec de la autocrație la democrație.…

Monitorul Cluj - Oleg GHILASIn urma cu 114 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7