Stiri Ziare Locale Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii
Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii

Problema alimentelor ultraprocesate. 32 de efecte nocive asupra sănătăţii

Analiza cu aproape 10 milioane de participanţi a identificat o legătură directă între consumul de alimente ultraprocesate (UPF) şi o serie de probleme de sănătate, inclusiv riscul crescut de boli cardiovasculare, cancer, diabet de tip 2, depresie şi moarte prematură.

Analiza globală vine pe fondul creşterii rapide a consumului de alimente ultraprocesate, cum ar fi cerealele, batoanele proteice, băuturile carbogazoase, mâncărurile gata preparate şi fast food-ul.

Dovezile au arătat un risc cu 50% mai mare de deces din boli cardiovasculare, un risc cu 48-53% mai mare de anxietate şi tulburări mentale comune şi un risc cu 12% mai mare de diabet de tip 2.…

Ziua de Cluj - mediafaxIn urma cu 123 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7