Mâncăm legume produse pe pământ românesc dar cu semințe din import. O realitate cunoscută cel mai bine de cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Aici, anual se produc 2,5 tone de semințe, adică de aproape patru ori mai puțin decât în urmă cu patru ani. Ce ne lasă fără semințe?
Cauzele sunt multiple însă principalele sunt schimbările climatice. Pe scurt, temperaturile din ce în ce mai crescute și lipsa precipitațiilor.
O scădere dramatică resimțită de altfel în toată țara. România asigură în prezent doar 15% din cantitatea de semințe necesară, restul provine din importuri. Așa s-a ajuns ca cercetătorii buzoieni abia să facă față cererilor. Legumicultorii din toată țara comandă semințe pe care le primesc de la Buzău prin curier.…
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
Cugir Info
e Bihoreanul
e Bihoreanul