Stiri Ziare Locale Fostul manej din Cazarma Husarilor ar putea fi transformat într-un complex cultural, pe fonduri transfrontaliere (FOTO)
Fostul manej din Cazarma Husarilor ar putea fi transformat într-un complex cultural, pe fonduri transfrontaliere (FOTO)

Fostul manej din Cazarma Husarilor ar putea fi transformat într-un complex cultural, pe fonduri transfrontaliere (FOTO)

Ruina fostului manej din Cazarma Husarilor, monument istoric aflat într-o dramatică situație de degradare, ar putea fi transformată într-un complex cultural.

2 milioane de euro

Consiliul Local Oradea, reunit vineri în ședință online, a aprobat cu unanimitate de voturi depunerea spre finanțare a unui proiect transfrontalier împreună cu biblioteca publică din Debrețin.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2,8 milioane euro cu TVA inclus.

„Vrem să-l depunem spre finanțare pe programul România - Ungaria, iar termenul de depunere este astăzi până la ora 16. Intenția noastră este să reabilităm Cazarma Husarilor, un monument important pentru Oradea, dar în paragină în acest moment, dar pentru că nu am găsit fonduri nu am reușit să facem nimic cu el. Este un proiect de aproximativ 10 milioane lei, aproximativ 2 milioane euro, contribuția noastră fiind la 300.000 euro, restul venind de la fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat”, a explicat primarul Florin Birta în deschiderea ședinței online de Consiliu Local, care a durat mai puțin de 8 minute.…

e Bihoreanul - ebihoreanul.roIn urma cu 183 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7