Stiri Ziare Locale Expoziție cu uniforme purtate de jandarmi de-a lungul timpului
Expoziție cu uniforme purtate de jandarmi de-a lungul timpului

Expoziție cu uniforme purtate de jandarmi de-a lungul timpului

La Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va fi vernisată marți, 27 februarie, expoziția „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca”.

Selecția de costume constituie o incursiune în istoria și evoluția uniformelor purtate de jandarmi, în calitatea lor de păstrători ai legii și ordinii de-a lungul timpului.

Expoziția reprezintă o colaborare între Inspectoratul de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj, Muzeul Jandarmeriei Române și Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 27 februarie 2024, de la ora 10:00, ocazie cu care vor lua cuvântul ÎPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Inspector șef, Colonel Fechete Claudiu Gabriel, Preot militar Radu Cotuțiu și dr. Dan Breaz, curatorul expoziției.…

Faclia Cluj - ziarulfaclia.roIn urma cu 133 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7