Stiri Ziare Locale Clujean răpus de malarie
Clujean răpus de malarie

Clujean răpus de malarie

O femeie În vârstă de 47 de ani din Cluj-Napoca a murit de malarie, conform certificatului medical constatator al decesului.

Potrivit documentului, Camelia Tişe a suferit de „infecţie parazitară cu Plasmodium, malarie – formă severă”, după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Zanzibar.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a declarat marţi, că nu există pericol ca boala să fie transmisă şi altor persoane.

„Eu vorbesc de o pacientă de sex feminin care a decedat şi pe diagnosticul de la Institutul de Medicină Legală scrie, pe lângă celelalte două diagnostice, infecţie cu plasmodium, deci malarie. Trebuie să avem în vedere că malaria are o anumită transmitere, care se face prin populaţia de ţânţari Anofel, care în România nu există. Este un caz de import, având în vedere că pacienta a călătorit într-o zonă endemică cu malarie şi a dezvoltat această parazitoză. Malaria se transmite prin muşcătură de ţânţari Anofel, care nu mai există în România şi se poate transmite prin transfuzie de sânge, ceea ce nu e cazul, sau transplacentar, care iar nu e cazul. Acest caz de malarie nu are niciun risc pentru starea noastră de sănătate”, a precizat Mihai Moisescu.…

Faclia Cluj - ziarulfaclia.roIn urma cu 170 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7