Stiri Ziare Locale Centura Biharia – Paleu, înțepenită în săpături: Pe șantier au fost descoperite 5 situri arheologice (FOTO)
Centura Biharia – Paleu, înțepenită în săpături: Pe șantier au fost descoperite 5 situri arheologice (FOTO)

Centura Biharia – Paleu, înțepenită în săpături: Pe șantier au fost descoperite 5 situri arheologice (FOTO)

Lucrările pentru construirea unui nou drum de aproape 9 kilometri care să lege Biharia de Oradea, dar și de Paleu, sunt întârziate din cauza săpăturilor pentru cercetările arheologice, astfel că noul drum va fi realizat cu câteva luni după termenul stabilit inițial între constructor și Consiliul Județean Bihor.

„În zonă au fost descoperite cinci situri arheologice, traseul fiind în vecinătatea Cetății Biharia. La începutul acestei săptămâni au început cercetările arheologice”, a anunțat, miercuri, CJ Bihor.

„Cercetarea este realizată de arheologii de la Muzeul Țării Crișurilor, iar săpăturile sunt realizate de firma constructoare sub coordonarea arheologilor. Fiind în vecinătatea Cetății Biharia, siturile studiate se referă la așezări din perioada neolitică, epoca bronzului și cea medievală. Conform estimărilor, până în martie cercetarea arheologică ar urma să fie finalizată. Dispunerea siturilor a necesitat oprirea lucrărilor până la finalizarea cercetărilor arheologice. Lucrările la Centura Biharia vor fi reluate în primăvară”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.…

e Bihoreanul - ebihoreanul.roIn urma cu 148 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7