Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine în mai multe ape până ce ultima apă rămâne limpede. Rețete cu urzici Există numeroase modalități de a ne bucura de multitudinea de vitamine și minerale pe care urzicile le conțin.
Mâncare de urzici scăzute
Ingrediente: 500-600 de grame de urzici o lingură făină 3 căței usturoi o ceapă mare
Mod de preparare: Urzicile spălate bine opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi în timpul ăsta. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt Păstrează o cană din apa în care au fiert. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea cratiță. Mâncarea de urzici este gata când compoziția se îngroașă.…
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
Cugir Info
e Bihoreanul
e Bihoreanul