Stiri Ziare Locale Ce șanse are președintele Klaus Iohannis să obțină șefia NATO? Calculele și strategia din spatele unei decizii „îndrăznețe"
Ce șanse are președintele Klaus Iohannis să obțină șefia NATO? Calculele și strategia din spatele unei decizii „îndrăznețe"

Ce șanse are președintele Klaus Iohannis să obțină șefia NATO? Calculele și strategia din spatele unei decizii „îndrăznețe"

Radu Albu - Comănescu, lector la Facultatea de Studii Europene din cadrul UBB Cluj, punctează câteva dintre implicațiile acestei decizii a președintelui României, atât pentru țara nostră, cât și în ce privește parcursul său politic.

„Candidatura lui Klaus Iohannis este una care dorește să dovedească o anumită maturitate politică și geostrategică a României, atât ca membru NATO, cât și al Uniunii Europene, ținând cont de transformările în relația pe care Bucureștiul o întreține cu Bruxelles-ul, Berlinul și mai recent Parisul. Este totodată un mesaj transmis vestului Europei și SUA că partea răsăriteană a continentului este cât se poate de legitimă în dorința de a fi reprezentată la nivel de poziție de vârf în cadrul Alianței, gestionată pe baza unei expertize mai adânci în relația cu inamicul rus.…

Ziua de Cluj - Anca ColibasanuIn urma cu 108 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7