Dieta carpato-danubiană are la bază principiile dietei mediteraneene, dar cu produse românești. Despre dieta carpato-danubiană se vorbește de trei-patru ani, însă, până în prezent, aceasta a fost insuficient mediatizată și puțini cunosc efectele benefice pe care le poate avea.
Regimul a pornit de la medicul și nutriționistul clujean Nicolae Hâncu, una dintre personalitățile lumii medicale internaționale și promovează consumul alimentelor aflate „la îndemână”: cereale, fructe și legume care se găsesc la noi, în funcție de sezon.
La fel ca regimul mediteranean, această dietă întăreşte ideea consumului de cereale integrale, cu multe fructe vegetale, legume, nuci, ierburi, seminţe, condimente şi ulei de măsline, iar între sursele de proteine de origine animală, peştele e mai frecvent, iar carnea albă de pui sau curcan este folosită mai rar, iar carnea roşie şi mai rar.…
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
Cugir Info
e Bihoreanul
e Bihoreanul