Stiri Ziare Locale Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la mașini și să folosească transportul în comun: "Vrei o viață în care să n-ajungi la spital în urma poluării?"
Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la mașini și să folosească transportul în comun: "Vrei o viață în care să n-ajungi la spital în urma poluării?"

Boc îi îndeamnă pe clujeni să renunțe la mașini și să folosească transportul în comun: "Vrei o viață în care să n-ajungi la spital în urma poluării?"

Edilul Clujului a spus la Ziua Live că "dacă construiești un oraș pentru oameni", trebuie să le oferi mai mult spațiu acestora, nu mașinilor și a amintit că aceasta este direcția spre care se îndreaptă Cluj-Napoca.

"Orașele, prin conducerea lor, trebuie să lase oamenii să fie liberi, pentru că aceasta este o opțiune pe care și-au câștigat-o chiar cu prețul sângelui, dar trebuie să prioritizezi niște modalități de transport. Și atunci, ce faci? Poți să faci varianta asta - să faci congestie,să atragi cât mai multe mașini, cât mai multe poluare, cât mai mult trafic prin politica pe care o promovezi, sau poți să dai o direcție așa, cum au dat-o și cei din Europa. Și când ne uităm la cei din Europa, vedem că trăiesc mai mult, că au un trai de calitate, că au salarii mai mari, că se bucură mai bine de viață, că mergem și ne bucurăm în orașele lor de spații unde poți să te plimbi, unde poți să bei o cafea, să aispații pietonale, oamenii se întâlnească, se aibă manifestări publice. Și ei au creat aceste spații luând de la mașini și oferind cetățenilor. Și atunci este invers. Dacă construiești un oraș pentru oameni și cu locuri publice, vei avea locuri publice mai multe și mai mulți oameni în locuri publice care se vor simți bine. Asta e direcția pe care am început-o și noi la Cluj. Suntem primul în oraș din România care are o asemenea direcție. Amintiți-vă că pe transport public am fost primii care am adus autobuze electrice în această țară la Cluj în 2018. (...) Nu voi renunța la această linie care este în strategia orașului, pentru că n-am pus-o eu personal. Au pus-o oamenii care au lucrat la strategia orașului și Europa îți dă bani doar dacă mergi pe această linie în care să faci mai puțină poluare și să ai mai puțină congestie în orașul", a declarat Emil Boc, marți, la Ziua Live.…

Ziua de Cluj - Ziua de ClujIn urma cu 87 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7