Prima băutură fermentată din lume, cunoscută și ca ”băutura dacilor”, produsă, în premieră, la Buzău de Mihai Negoț și soția sa, a primit recent medalie de aur la cea mai mare competiție de profil din Europa.
Miedul sau hidromelul este o băutură alcoolică obținută din miere fermentată pe care cei doi o produc din 2022, într-o mică fabrică de la Pătârlagele.
Povestea celor doi tineri a început în 2014 când au primit cadou de nuntă cinci stupi de albine. Atunci au decis să renunțe la viața de București pentru traiul de la țară și să încerce experiența de producător. Mai întâi au scos pe piață șapte sortimente de mâncăruri primitive pe bază de miere de albine. Mai exact, folosesc miere de salcâm și de rapiță la care adaugă nuci, alune de pădure și roșcove, cătină și polen, aronia, fistic, agrișe și cocos. Apoi au decis să-și încerce norocul cu o băutură foarte puțin cunoscută în România, dar apreciată peste hotare. Și au reușit. În 2022 au lansat primul mied cu alcoolemie scăzută din România.…
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
B365 - Bucuresti
Cugir Info
e Bihoreanul
e Bihoreanul