Stiri Ziare Locale ALARMANT! Deficit cronic de medici neonatologi în România. „Aproximativ 50% dintre decesele copiilor au loc în primele 28 de zile de viață”.
ALARMANT! Deficit cronic de medici neonatologi în România. „Aproximativ 50% dintre decesele copiilor au loc în primele 28 de zile de viață”.

ALARMANT! Deficit cronic de medici neonatologi în România. „Aproximativ 50% dintre decesele copiilor au loc în primele 28 de zile de viață”.

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate, respectiv 40%.

De asemenea, doar 60% dintre posturile de medici neonatologi sunt ocupate, una din nouă nașteri e prin cezariană, iar 7% din nașteri provin de la mame minore. Cezarienele reprezintă 50% din totalul nașterilor, în timp ce rata prematurității este de 9%. Procentul cezarienelor este cu aproximativ 16% mai ridicat în cazul secțiilor de nivel 3.

Totodată, rata mortalității infantile urcă din nou, la 5,7 la mia de copii născuți vii, față de 5,2 anul anterior, cu un vârf în județul Sălaj – 10,5 la mia de copii născuți vii – și un minim pentru municipiul București – 2,5 la mie, ceea ce consacră disparitățile uriașe care există în țară. Este de remarcat că creșterea mortalității infantile vine pe fondul unei prăbușiri a natalității: astfel, avem un număr de 178.233 de nou-născuți, față de 193.191 – în 2021, respectiv 206.826  - în 2020.…

Monitorul Cluj - Andrei NARIȚAIn urma cu 121 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7