Stiri Ziare Locale 15 ianuarie - 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale
15 ianuarie - 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale

15 ianuarie - 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale

Luni, 15 ianuarie 2020 se împlinesc 174 de ani de la nașterea marelui scriitor Mihai Eminescu, și tot ziua de azi este aleasă ca Zi a Culturii Naţionale.

În acest an se împlinesc 174 de ani de la nașterea marelelui scriitor Mihai Eminescu, care s-a născut pe data de 15 ianuarie 1850, la Botoşani.

A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, socotit de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Avea o bună educaţie filosofică, opera sa poetică fiind influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant şi de teoriile lui Hegel. A fost activ în societatea „Junimea” şi a lucrat ca redactor la Timpul. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena.…

Ghidul Aradean - Ghidul AradeanIn urma cu 172 zile
Alte stiri din Ziare Locale

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Ziare Locale

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7