Stiri Sanatate Rafila: Bugetul CNAS va fi suplimentat repetat. Declaraţiile referitoare la un buget de 300 de lei la un spital, „exagerate”
Rafila: Bugetul CNAS va fi suplimentat repetat. Declaraţiile referitoare la un buget de 300 de lei la un spital, „exagerate”

Rafila: Bugetul CNAS va fi suplimentat repetat. Declaraţiile referitoare la un buget de 300 de lei la un spital, „exagerate”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că bugetul CNAS urmează să fie suplimentat în mod repetat, astfel încât până la sfârşitul anului să fie asigurată finanţarea necesară serviciilor medicale.

Alezandru Rafila, ministrul Sănătății, a arătat că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu 1,7 miliarde de lei, deşi CNAS solicitase 4,2 miliarde, deoarece acestea au fost disponibilităţile existente la bugetul de stat la momentul respectiv.„Din discuţiile pe care le-am avut eu la nivelul Guvernului - am discutat şi cu preşedintele CNAS, dr. Baciu, înţeleg că aceste suplimentări vor fi secvenţiale, repetate, încât până la sfârşitul anului să asigure finanţarea integrală a serviciilor, atât în spitale, cât şi pentru medicamente compensate şi gratuite şi pentru programe de sănătate. Sigur că poţi adopta decizii de suplimentare a bugetului din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului sau din alte surse, în mod repetat; chiar dacă aceste suplimentări sunt mai dese şi rezultatul final este acelaşi din punct de vedere al acoperirii sumelor necesare, atunci cred că lucrurile vor intra pe un făgaş normal”, a spus ministrul Rafila, potrivit Agerpres.…

Adevarul - Redacţia AdevărulIn urma cu 21 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Adevarul

Adevarul

Sanatate

România, amenințată de epidemiile trecutului
In urma cu 17 ore
Adevarul - Laura Macavei
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7