Stiri Sanatate Osteoporoza, boala silențioasă care macină oasele. „Depinde foarte mult de zestrea de os cu care intră la menopauză”
Osteoporoza, boala silențioasă care macină oasele. „Depinde foarte mult de zestrea de os cu care intră la menopauză”

Osteoporoza, boala silențioasă care macină oasele. „Depinde foarte mult de zestrea de os cu care intră la menopauză”

Una dintre cele mai răspândite boli în rândul femeilor de peste 60 de ani, osteoporoza, se instalează în tăcere și, de cele mai multe ori, este depistată atunci când apar complicațiile.

Despre factorii care pot duce la osteoporoză, despre prevenție, dar și tratament, a vorbit pentru „Weekend Adevărul“ medicul primar endocrinolog Claudia Triță, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

„Weekend Adevărul“: Ce este osteoporoza?

Dr. Claudia Triță: Osteoporoza, după cum îi spune și numele, este o boală a oaselor, o boală în care oasele devin mai poroase, mai fragile și cu tendință la fractură. Osteoporoza este o boală care, în marea majoritate a cazurilor, apare la femei după instalarea menopauzei. Poate apărea și la vârste mai mici, chiar și la copii, sunt anumite boli moștenite. Poate apărea și la bărbați, în anumite condiții, dar 90% dintre cazurile de osteoporoză se întâlnesc la femeile aflate la menopauză.…

Adevarul - Alina MitranIn urma cu 37 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Adevarul

Adevarul

Sanatate

România, amenințată de epidemiile trecutului
In urma cu 15 ore
Adevarul - Laura Macavei
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7