Stiri Sanatate Intoxicația cu plumb, boala neglijată care ucide de trei ori mai mulți oameni decât cancerul pulmonar
Intoxicația cu plumb, boala neglijată care ucide de trei ori mai mulți oameni decât cancerul pulmonar

Intoxicația cu plumb, boala neglijată care ucide de trei ori mai mulți oameni decât cancerul pulmonar

Otrăvirea cu plumb reprezintă o criză globală neglijată, iar experții avertizează că este nevoie de măsuri urgente pentru a micșora daunele cauzate de intoxicația cu plumb. Medicul toxicolog Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca, a explicat care sunt simptomele ce ar trebui să ne trimită la analize.

815 milioane de copii, mai exact unul din trei la nivel global, suferă de intoxicație cu plumb, care duce la tulburări cardiace și renale, tulburări de inteligenţă, comportament violent şi moarte prematură.

Se estimează că, în 2019, 5,5 milioane de oameni au murit din cauza bolilor cardiovasculare provocate de intoxicația cu plumb, un număr de trei ori mai mare decât cel al persoanelor care au murit din cauza cancerului pulmonar, potrivit revistei „Lancet Planetary Health“.

Cei mai vulnerabili sunt copiii în fața acestui pericol, pentru că ei au tendința de a duce în gură toate obiectele pe care pun mâna, multe dintre ele conținând plumb, dar și pentru că oasele și organele lor absorb mai ușor metalul, conform „The Guardian“.…

Adevarul - Ioana IonIn urma cu 48 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Adevarul

Adevarul

Sanatate

România, amenințată de epidemiile trecutului
In urma cu 15 ore
Adevarul - Laura Macavei
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7