Stiri Sanatate Importanța vitaminei B12 în organism. Dr. Virgil Stroescu: „Lipsa ei dă niște tulburări incredibil de periculoase”
Importanța vitaminei B12 în organism. Dr. Virgil Stroescu: „Lipsa ei dă niște tulburări incredibil de periculoase”

Importanța vitaminei B12 în organism. Dr. Virgil Stroescu: „Lipsa ei dă niște tulburări incredibil de periculoase”

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este o vitamină hidrosolubilă esențială pentru organism. Aceasta nu poate fi produsă de organism în cantități optime, ci trebuie obținută din alimente sau suplimente alimentare.

Ea se poate obține numai din carne, iar după vârsta 50 de ani sunt necesare suplimente pentru că organismul nu o mai produce deloc.

„Dacă vitamina B12 nu există în organism în cantități normale, să știți că dă niște tulburări incredibil de periculoase. Nu se dezvoltă sistemul nervos, apar furnicături, dureri, amețeli, deliruri. Oamenii nu mai au memorie, încurcă tot, uită tot. Au toată simptomatologia neurologică și nervoasă pentru că nu se mai face teaca de mielină necesară ca nervii să funcționeze bine. De multe ori, se pare că lipsa vitaminei B12 dă afecțiuni ireversibile. După 51 de ani, toată lumea de pe această plantă, nu mai are posibilitatea de a avea această vitamină în cantități normale, indiferent ce mănâncă. Vitamina B12 se găsește doar în produsele de origine animală, pentru că e făcută de niște microbi care transformă o serie întreagă de substanțe în această vitamină”, spune medicul nutriționist Virgil Stroescu.…

Adevarul - Corina SlămnoiuIn urma cu 226 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7