Stiri Sanatate De ce rezistă la chimioterapie celulele canceroase? Medic: „La doze mai mici pot declanşa un mecanism de salvare”
De ce rezistă la chimioterapie celulele canceroase? Medic: „La doze mai mici pot declanşa un mecanism de salvare”

De ce rezistă la chimioterapie celulele canceroase? Medic: „La doze mai mici pot declanşa un mecanism de salvare”

Cercetătorii de la Universitatea New South Wales şi Universitatea Tehnologică din Sydney au descoperit modul în care celulele canceroase reuşesc să eludeze o terapie obişnuită împotriva cancerului, informează agenţia de presă Xinhua.

Potrivit noului studiu, publicat recent în revista Current Biology, celulele canceroase pot activa un mecanism de salvare generator de forţe pentru a stabiliza o structură celulară esenţială responsabilă cu diviziunea celulară şi pentru a rezista astfel la efectele chimioterapiei, anunță Agerpres.

Peter Gunning, autorul principal al studiului şi profesor la Universitatea New South Wales din Sidyney, a declarat că „celulele canceroase folosesc forţa mecanică furnizată de cortexul celular pentru a depăşi impactul chimioterapiei utilizate în mod obişnuit.…

Adevarul - Redacţia AdevărulIn urma cu 47 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Adevarul

Adevarul

Sanatate

România, amenințată de epidemiile trecutului
In urma cu 16 ore
Adevarul - Laura Macavei
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7