Stiri Sanatate Daunele produse organismului de stresul provocat de fluctuațiile de temperatură. Medic: „Statusul imunitar scade”
Daunele produse organismului de stresul provocat de fluctuațiile de temperatură. Medic: „Statusul imunitar scade”

Daunele produse organismului de stresul provocat de fluctuațiile de temperatură. Medic: „Statusul imunitar scade”

Urmează zile cu temperaturi de peste 20 de grade, valori record pentru această perioadă, iar medicii avertizează că fluctuațiile de temperatură atmosferică pot provoca probleme de sănătate, deoarece organismul se adaptează mai greu.

Potrivit medicului Alexandru Nechifor, din cauza fluctuațiilor de temperatură, poate crește riscul aparițiilor unor afecțiuni, în special ale aparatului respirator, precum pneumonii,  viroze, gripă.

„Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la oscilațiile de temperatura. În mod normal, un organism sănătos poate face față acestor schimbări dacă ele se realizează treptat. În schimb cei cu afecțiuni cronice, în special cardiovasculare, copiii și cei în vârstă au o mai mare dificultate în a se adapta la schimbări bruște de temperatură”, explică dr. Nechifor.…

Adevarul - Cornelia MaziluIn urma cu 18 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7