Stiri Sanatate Celulele imunitare sărate din jurul creierului, asociate cu demenţa indusă de hipertensiunea arterială
Celulele imunitare sărate din jurul creierului, asociate cu demenţa indusă de hipertensiunea arterială

Celulele imunitare sărate din jurul creierului, asociate cu demenţa indusă de hipertensiunea arterială

Reacţia celulelor imunitare din interiorul învelişului protector care înconjoară creierul ar putea contribui la declinul cognitiv care se produce la persoane cu hipertensiune arterială cronică.

Sunt concluziile unui nou studiu susţinut de Institututele Naţionale de Sănătate din Statele Unite ale Americii (NIH), informează Xinhua, citată de Agerpres.

Studiul care a fost publicat în revista Nature Neuroscience, ar putea face lumină asupra unor noi modalităţi de contracarare a efectelor hipertensiunii arteriale asupra cogniţiei, a anunţat NIH într-un comunicat publicat luni.

Cercetătorii din Statele Unite au folosit un model de testare a şoarecilor cu tensiune arterială ridicată și au descoperit în lichidul spinal cerebral şi în creier niveluri anormal de ridicate de interleukină-17 (IL-17), o substanţă chimică eliberată în mod obişnuit în organism pentru a activa sistemul imunitar.…

Adevarul - Redacţia AdevărulIn urma cu 234 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7