Stiri Sanatate Alimentele benefice ori dăunătoare creierului. Dr. Vlad Ciurea avertizează: „Zahărul rafinat este toxic!”
Alimentele benefice ori dăunătoare creierului. Dr. Vlad Ciurea avertizează: „Zahărul rafinat este toxic!”

Alimentele benefice ori dăunătoare creierului. Dr. Vlad Ciurea avertizează: „Zahărul rafinat este toxic!”

Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat, susține susține medicul neurochirurg Vlad Ciurea. În timp ce zahărul rafinat, cartofii prăjiți și pâinea moleșesc activitatea cerebrală, semințele, legumele, peștele, apa, usturoiul și salatele sunt benefice pentru creier.

Reputatul medic neurochirurg spune că de la alimentație provin toate lucrurile bune, dar și toate lucrurile rele. Specialistul a făcut o listă cu 13 alimente care plac creierului, dar și a alimentelor toxice, care nu plac celulei nervoase.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o grămadă de alimente care plac creierului. Toate semințele existente sunt foarte bune pentru creierul uman. Eu pledez pentru semințele de dovleac, toate vegetalele, toate legumele. Apa este un element foarte important pentru funcționarea creierului. Creierul uman are 78 la sută apă, plutește într-un lichid. Nucile sunt foarte bune, usturoiul este un panaceu (curăță vasele, stimulează activitatea celulară, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează activitatea celulelor nervoase). De asemenea, pătrunjelul, busuiocul sunt foarte bune. Avocado este un fruct minunat pentru creier, la fel  somonul, peștele marin și peștii sălbatici. Carnea de curcan este foarte bună pentru creier, toate salatele, mierea de albine, ciocolata neagră și cafea”, a recomandat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.…

Adevarul - Cornelia MaziluIn urma cu 20 zile
Alte stiri din Sanatate

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Sanatate

Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7