Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat, susține susține medicul neurochirurg Vlad Ciurea. În timp ce zahărul rafinat, cartofii prăjiți și pâinea moleșesc activitatea cerebrală, semințele, legumele, peștele, apa, usturoiul și salatele sunt benefice pentru creier.
Reputatul medic neurochirurg spune că de la alimentație provin toate lucrurile bune, dar și toate lucrurile rele. Specialistul a făcut o listă cu 13 alimente care plac creierului, dar și a alimentelor toxice, care nu plac celulei nervoase.
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o grămadă de alimente care plac creierului. Toate semințele existente sunt foarte bune pentru creierul uman. Eu pledez pentru semințele de dovleac, toate vegetalele, toate legumele. Apa este un element foarte important pentru funcționarea creierului. Creierul uman are 78 la sută apă, plutește într-un lichid. Nucile sunt foarte bune, usturoiul este un panaceu (curăță vasele, stimulează activitatea celulară, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează activitatea celulelor nervoase). De asemenea, pătrunjelul, busuiocul sunt foarte bune. Avocado este un fruct minunat pentru creier, la fel somonul, peștele marin și peștii sălbatici. Carnea de curcan este foarte bună pentru creier, toate salatele, mierea de albine, ciocolata neagră și cafea”, a recomandat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.…
Adevarul
Adevarul
Adevarul
Adevarul
Adevarul
Adevarul