Stiri Politice Alegerile Europene 2024: Miza Schimbării și Așteptările cetățenilor Români
Alegerile Europene 2024: Miza Schimbării și Așteptările cetățenilor Români

Alegerile Europene 2024: Miza Schimbării și Așteptările cetățenilor Români

În anul 2024, România va trece prin mai multe procese electorale, dintre care primul și cel mai important este cel pentru Parlamentul European. Este cel care va da tonul și poate crea un elan pentru forțele schimbării.

O Misiune pentru Schimbare

Conform declarațiilor lui Cătălin Drulă, liderul USR, principala misiune este de a obține un rezultat istoric la alegerile europene, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu cinci ani. Pentru a realiza acest lucru, USR intenționează să prezinte alegătorilor cel mai ambițios plan de modernizare a țării și să propună cei mai buni candidați pentru a reprezenta România în Parlamentul European.

„Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obținem un scor istoric [...] vom veni în fața alegătorilor nu doar cu cel mai ambițios plan de modernizare a țării, dar și cu cei mai buni candidați care să ne reprezinte în Parlamentul European” - Cătălin Drulă

O Țară Modernă

Drulă a subliniat că angajamentul luat în fața alegătorilor este de a transforma România într-o țară modernă, în care munca cinstită este corect recompensată, regulile sunt aplicabile tuturor, statul este în slujba oamenilor și nu a politicienilor și tinerii vor avea un viitor mai bun decât părinții lor.

Necesitatea Admiterii în Spațiul Schengen

În cadrul Consiliului ALDE Europe, desfășurat la București, Cătălin Drulă a susținut că România merită să fie în Schengen. El a declarat că România și Bulgaria sunt ținute injust în afara Spațiului Schengen, ceea ce slăbește proiectul european.

„Vreau să spun un lucru clar, să se audă de la Bruxelles până la Viena: România merită să fie în Schengen.”

Provocările Europei

Drulă a remarcat că Europa se confruntă cu multiple crize – pandemia, creșterea prețurilor și conflictul din Ucraina, care au creat un climat de nesiguranță și teamă pentru viitor. În acest context, extremismul s-a răspândit pe continent. Cu toate acestea, liderul USR a subliniat că nu trebuie să ne descurajăm.

„Populismul găunos, fără soluții reale, poate și trebuie să fie învins.”

Atacul asupra Guvernării

În discursul său, Drulă a criticat guvernarea actuală. El a acuzat că guvernul corupt și iresponsabil al PSD și PNL pune în pericol economia românească. Guvernarea este caracterizată prin lipsa de responsabilitate fiscală și sufocarea democrației.

„În România, o guvernare coruptă și iresponsabilă a două partide aliate contra firii, socialiștii de la PSD și popularii de la PNL, pune în pericol economia românească.”

Statul de Drept

Drulă susține că statul de drept suferă în România, la fel ca și economia privată, sub presiunea taxelor mai mari impuse de un guvern care își prioritizează privilegiile.

Încrederea în viitor

Rezultatul acestor acțiuni este că majoritatea românilor nu mai cred că tinerii de astăzi vor avea un viitor mai bun decât părinții lor. Pentru a schimba această realitate, Drulă propune cel mai mare plan de reforme realizat în România după 1989.

„Cum reușim să reclădim încrederea oamenilor în viitor? Pentru mine, răspunsul este clar: reclădim încrederea prin aplicarea celui mai mare plan de reforme realizat în România după 1989.”…

Ziare247 - Mihai CostelIn urma cu 52 zile
Alte stiri din Politice

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Politice

Adevarul

Adevarul

Politice

Parlamentul alege noua conducere a ASF. Primele nume vehiculate SURSE
In urma cu 35 de minute
Adevarul - Radu Eremia, Maria Dinu
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7