Stiri Jurnalisti Svetlana Cârstean: Poveștile Care Îmbracă Cuvintele
Svetlana Cârstean: Poveștile Care Îmbracă Cuvintele

Svetlana Cârstean: Poveștile Care Îmbracă Cuvintele

Svetlana Cârstean s-a născut pe 18 februarie 1969, în Botoșani. De mică, a arătat o mare pasiune pentru cuvinte și povești. Citind și visând, și-a dat seama că vrea să devină scriitoare.

Cenaclul Central: O Platformă a Inspiratiei

La Facultatea de Litere din București, Svetlana a devenit membră cofondatoare a Cenaclului Central, o platformă vibrantă unde imaginația și creativitatea se întâlneau într-un dans al cuvintelor. Aici, ea și-a împărtășit pentru prima dată poezia în volumul colectiv „Tablou de familie” din 1995, alături de alți colegi talentați precum Sorin Gherguț, Răzvan Rădulescu și Cezar Paul-Bădescu.

Evoluția Literară: Cuvinte Care Înfruntă Gravitația

Chiar dacă lansarea volumului său de debut individual, „Floarea de menghină”, a fost amânată timp de zece ani, Svetlana a demonstrat că așteptarea a fost cu siguranță meritată. Publicat în 2008, acest volum a deschis porțile spre o lume poetică plină de emoție și profunzime. Zece ani mai târziu, în 2015, a continuat să încânte cititorii cu „Gravitație”, al doilea ei volum de poezie.

Contribuții și Recunoaștere

Svetlana Cârstean nu doar a scris, ci a și creat spații pentru pasionații de literatură. În 2018, a început seria de întâlniri „Intersecțiile de miercuri”, un loc unde mintea creativă a avut posibilitatea să se întâlnească cu cititorii într-un schimb fascinant de idei. Aici, scriitori și critici precum Florin Iaru, Angela Marinescu și Dan Perjovschi au găsit un teren fertil pentru a împărtăși cunoștințele lor și pentru a inspira generațiile viitoare de autori.

Premii și Apreciere

Prin talentul și dedicarea sa față de arta cuvântului, Svetlana Cârstean a fost răsplătită cu numeroase premii, printre care Premiul Național „Mihai Eminescu” pentru poezie Opera Prima în 2008, Premiul Radio România Cultural pentru poezie și Premiul de debut al revistei „România literară”. Critici literari de prestigiu precum Mircea Cărtărescu, Simona Popescu și Ion Bogdan Lefter au laudat profunzimea și frumusețea creațiilor sale literare.

Continuarea Călătoriei Literare

Svetlana Cârstean continuă să scrie și să inspire cuvintele și inimile cititorilor din întreaga lume. Cu fiecare vers și fiecare poveste, ea creează legături intime între cititori și personajele sale, transformând paginile cărților sale în aventuri magice și călătorii emoționante.

Prin cuvintele ei, Svetlana Cârstean deschide uși spre lumi nevăzute și adâncimi ale sufletului uman. Cu fiecare creație literară, ea continuă să redefinească arta scrisului și să îmbogățească universul literar cu poveștile sale fascinante și pline de sensibilitate.

Născută: 18 februarie 1969 (54 de ani) Botoșani, România

Ocupație: jurnalistă, traducătoare…

Ziare247 - Elena IgnatIn urma cu 28 zile
Alte stiri din Jurnalisti

Comentarii

Conecteaza-te pe Ziare 24/7
Pentru mai multe stiri personalizate nevoilor tale.

Alte stiri din Jurnalisti

Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Ioan T. Morar: Cuvinte, Culori și Aventuri Literare
In urma cu 6 zile
Ziare247 - Elena Ignat
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Tatiana Niculescu: Cuvântul Transformat în Artă
In urma cu 7 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Ziare247

Ziare247

Jurnalisti

Viorel Marineasa: O Viață în Literatură și Jurnalism
In urma cu 7 zile
Ziare247 - Mihai Costel
Vezi mai mult
Despre noiContacteaza-neTermeni de conduitaCookiesPolitica de confidentialitatePolitica GDPRDeclarația privind sclavia modernăEgalitate de șanse, diversitate și incluziuneCodul de eticăCariere
Instagram Facebook TikTok Twitter Pinterest
Unele drepturi rezervate 2023 - Ziare 24/7